POSVAĐAN S IZBORNIKOM

Evo što radi Borna Ćorić, umjesto igranja za reprezentaciju

05.02.2017 u 09:51

Bionic
Reading

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji dobro bi došao Borna Ćorić ovog vikenda protiv Španjolske, no on trenutno nije u pretjerano dobrim odnosima s izbornikom Željkom Krajanom pa se nalazi u Montpellieru gdje je u subotu pomagao pri izvlačenju parova za tamošnji ATP turnir...

Hrvatska izuzetno oslabljena igra Davis Cup dvoboj protiv Španjolske ovog vikenda u Osijeku i iznenađujuće vodi uoči ključnih nedjeljnih mečeva, no za konačni trijumf mogao bi joj ipak nedostajati nastup jednog od naših uglednih tenisača.

Izgovore za neodaziv u reprezentaciju pronašli su Ivan Dodig i Marin Čilić koji se žele posvetiti svojim individualnim karijerama ove sezone, a za veterana Ivu Karlovića odavno je previše naporno sudjelovati u Davis Cupu. No, tu je još i mladi Borna Ćorić koji bi itekako dobro došao Hrvatskoj ove nedjelje protiv Španjolske, ali izbornik Krajan ni na njega ne može računati.

Razlog Ćorićevog propuštanja dvoboja razočaranje je odnosom sa Željkom Krajanom koji ga je izostavio iz ekipe u prošlogodišnjem finalu protiv Argentine, unatoč tome što je jedan od zaslužnijih što se Hrvatska uopće našla na korak do titule.

Opravdao je to izbornik nespremnošću Borne koji se tek bio oporavio od ozljede koljena, no nije se to svidjelo mladom talentu.

'To me jako pogodilo. Godinu i pol, dvije davao sam sve za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Puno sam igrao i dosta sam pridonio tome, a kad je došla najveća scena, nisam bio u timu, tako da me to sigurno pogodilo,' izjavio je prije dva mjeseca Ćorić i zatim otkazao nastup u Osijeku upravo pod opravdanjem štednje koljena kojeg je bio spreman potrošiti u velikom finalu, ali Krajan nije dopustio.

Umjesto Davis Cupu, 20-godišnjak se tako posvetio svojoj individualnoj karijeri koja je malo zapela jer u 2017. godini još ne zna za pobjedu. Borna Ćorić već je ovog vikenda stigao u Montpellier gdje je u subotu pomagao pri izvlačenju ždrijeba tamošnjeg turnira koji je na rasporedu sljedeći tjedan. Izvukao je Aljaža Bedenea i pokušat će ostvariti trijumf kojeg dugo čeka. U reprezentaciju će se vratiti nadajmo se što prije...