BAJKA SE NASTAVLJA

Senzacija na pomolu: Naši opalili novu pljusku Španjolcima u Osijeku!

04.02.2017 u 20:39

Bionic
Reading

Hrvatska Davis Cup reprezentacija iznenađujuće je povela 2-1 u Osijeku u dvoboju osmine finala protiv Španjolske, nakon pobjede Nikole Mektića i Marina Draganje u pet neizvjesnih setova protiv Marca i Feliciana Lopeza...

Iako bez Čilića, Ćorića, Dodiga i Karlovića, hrvatska Davis Cup reprezentacija nastavlja oduševljavati publiku u Osijeku i mučiti ugledne Španjolce. Nakon što je Franko Škugor iznenađujuće pobijedio Pabla Carrena Bustu u petak, a Bautista Agut odgovorio protiv Ante Pavića, ove subote dogodilo se novo veliko iznenađenje u dramatičnom meču igre parova.

Nikola Mektić i Marin Draganja ušli su u dvoboj kao autsajderi protiv iskusnih igrača parova Marca i Feliciana Lopeza, no odigrali su fantastično i zasluženo pobijedili. Meč je bio neizvjestan od samog početka i trajao je više od četiri sata. U prvom setu imali su naši 'break', no nisu ga uspjeli zadržati i u 13. igri izgubili su s 8:6.

U drugom setu hrvatski tenisači odgovorili su protivnicima na isti način, 9:7 u 'tie-breaku' i izjednačili na 1:1, da bi u trećem izuzetno uzbudljivom setu opet odlučivalo 'pripetavanje', a Hrvatska je ponovo bila bolja i sa 7:5 došla na korak do pobjede.

U četvrtom setu Mektić i Draganja uspjeli su dvaput izgubiti servis i Španjolci su sa 6:2 izborili ulazak u odlučujuću dionicu igre, no kad su svi već pomislili da bi iskustvo moglo presuditi i donijeti pobjedu gostima, u petom je hrvatska kombinacija odmah napravila 'break' i uspješno ga zadržala do kraja, za konačnih 6:4.

Impresivna pobjeda para koji nikad nije igrao zajedno za reprezentaciju donijela je Hrvatskoj vodstvo 2-1 uoči posljednjeg dana u kojem se traži još jedan trijumf za prolazak dalje. No, neće ga biti lako ostvariti, jer Škugor protiv Bautiste Aguta te Ante Pavić protiv Carrena Buste ostaju u ulozi autsajdera, unatoč svemu.

Ipak, kako god završio ovaj Davis Cup dvoboj, pamtit ćemo ga dugo, a posebno hrvatski tenisači iz drugog plana koje su svi unaprijed otpisali, a oni su dokazali da na terenu ne odlučuju ni ATP ljestvica ni ugled, već borbenost, želja za pobjedom i trenutna inspiracija...

Davis Cup, igra parova:

Mektić/Draganja – Lopez/Lopez 6:7(6), 7:6(7), 7:6(5), 2:6, 6:4

Hrvatska – Španjolska 2:1