RUDIĆ U HVS-U

Najuspješniji trenerski 'brk' vratio se u hrvatski vaterpolo

02.02.2017 u 16:04

Bionic
Reading

Jedan od najvećih hrvatskih trenera, Ratko Rudić, nakon odrađenih Olimpijskih igara u Riju u svojstvu izbornika brazilske A reprezentacije, nije nastavio suradnju s brazilskim savezom te je spremno stavio svoje ogromno iskustvo i znanje na raspolaganje Hrvatskom vaterpolskom savezu

Odlukom Upravnog odbora HVS-a naš je najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena ponovo imenovan u stručni savjet HVS-a.

'Poslije završetka mog angažmana u Brazilu vratio sam se u Hrvatsku. Kako sam osjećao da trebam nastaviti svoje sudjelovanje u radu HVS-a, u razgovoru s čelnicima Saveza dogovorio sam da se ponovo uključim. I to naravno u segmentu u kojem mogu najviše doprinijeti, stručnim radom. Taklo smo dogovorili da se priključim Stručnom savjetu, zbog čega sam izrazito zadovoljan. Nastavljam svoj rad gdje sam ga i započeo od povratka iz Amerike 2004. godine', rekao je Rudić.

Ukupno je u igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio 64 trofeja, od čega 19 klupskih naslova i 45 reprezentativnih medalja, uključujući 18 zlatnih, a na europskim i svjetskim prvenstvima te Olimpijskim igrama osvojio je 21 medalju, uključujući 10 zlata. Radi se o čovjeku koji je jedan od najuspješnijih izbornika u povijesti svih sportova.

Osim toga, do odličja je dolazio s reprezentacijama četiriju zemalja - reprezentacijom bivše Jugoslavije, Italijom, SAD-om i Hrvatskom. Sve ono što je propustio osvojiti kao igrač Rudić je nadoknadio kao trener.

Dok je vodio Hrvatsku, i sam je priznao da su mu ti igrački pehovi bili dodatna motivacija da uspije kao trener.

'Smatrao sam da zaslužujem više. Želio sam osvajati zlatne medalje na najvećim natjecanjima i to je samo pojačalo moju trenersku ambiciju. Tu ambiciju i tu energiju imam i danas, inače se ne bih bavio ovim poslom', zaključio je Rudić.