NAGRADA U PRAVE RUKE

Sandra Paović i alpinistice Ponos Hrvatske

04.12.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Ove će se nedjelje u zagrebačkom HNK dodijeliti nagrade Ponos Hrvatske, a među 24 dobitnika bit će i stolnotenisačica Sandra Paović i ženska alpinistička ekspedicija koja se popela na Himalaju

Hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović, koja je krajem siječnja doživjela tešku prometnu nezgodu, a nakon koje su mnogi sumnjali u njezin oporavak, prije nekoliko tjedana počela je hodati te se, uz omiljeni stolni tenis, vraćati u svakodnevicu. Naravno, nije riječ o pravim treninzima, već o dokazu volje kod ove mlade sportašice, koja se nadljudskom voljom uspjela oporaviti te vratiti osmijeh na lice svima onima koji su strepili na njezinom sudbinom. Sasvim sigurno to je bio najvažniji razlog zbog kojeg će u nedjelju, 6. prosinca primiti nagradu Ponos Hrvatske.

A tom će se nagradom okititi i članice ženske alpinističke ekspedicije, koja se ove godine popela na Mt. Everest.

'U prvi mah smo bile iznenađene da smo uopće u kombinaciji za ovo priznanje, jer znamo da ovu nagradu dobivaju osobe koje su u životu doživjela mnogo opasnija i teža iskustva, poput preživljavanja ili pomoći u nemogućim uvjetima. Zato sam pomislila da mi nismo zaslužile nagradu ovog zvučnog imena. Međutim, ipak uvjerili su nas da smo i mi u tim trenucima napravile nešto za ponos Hrvatske, pa smo na kraju i privatile kandidaturu. Iako, kada razmislim, djela liječnice Lane Đonlagić, koja je spasila život šerpe, a zbog čega će primiti nepalsku nagradu za hrabrost te postupak sestara Bostijančić koje su pružile liječničku pomoć jednom alpinistu te i njemu spasile život, vjerujem da smo i mi učinile nešto vrijedno', rekla je Jana Mijailović, jedina Zadranka u ženskoj alpinističkoj ekspediciji.