BRILJIRA U MELBOURNEU

Federer strahovitom pobjedom umarširao u polufinale!

24.01.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Roger Federer za samo sat i pol pobijedio je Mischu Zvereva u četvrtfinalu Australian Opena te tako izborio obračun sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom u sljedećoj fazi natjecanja...

Švicarski 35-godišnji velikan iskoristio je ponuđeno i ušao u polufinale prvog Grand Slam turnira sezone. Mischa Zverev prije dva dana senzacionalno je izbacio Andyja Murrayja s turnira i pokazalo se da je time samo prokrčio put Rogeru Federeru.

Njemački 29-godišnji tenisač ruskih korijena nije ovog utorka imao snage za novu veliku pobjedu. Federer ga je za pomeo s terena u tri glatka seta od kojih je prvi trajao samo 19 minuta i završio 6-1. U drugom je Zverev imao 'break' i pružio najveći otpor no nije izdržao i Roger ga je dobio 7-5, da bi u trećem sa 6-2 Švicarac za ukupno sat i pol dovršio posao.

Tako se Roger Federer plasirao među četiri najbolja tenisača ovogodišnjeg Australian Opena, a u polufinalu ga čeka švicarski okršaj sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom koji je ranije jednako lako izbacio Jo-Wilfrieda Tsongu.

Australian Open, četvrtfinale:

Federer – M. Zverev 6-1, 7-5, 6-2