NOVI TREND U TENISU

Mikica i sestre Williams rade čuda, a zajedno imaju 105 godina!

24.01.2017 u 10:11

Bionic
Reading

Uspjeh Mirjane Lučić-Baroni na Australian Openu kao i novi odlični rezultati Serene i Venus Williams pokazuju da su ženski tenis zahvatili neki novi trendovi i iskusne igračice su sada te koje dolaze daleko i osvajaju najveće turnire...

Vremena u kojima su Marija Šarapova, Martina Hingis, Monika Seleš i Steffi Graf već u tinejdžerskim godinama osvajale Grand Slam titule sada su prošlost. Iskusne igračice već godinama drže vrh svjetskih ljestvica, a na ovom Australian Openu za najimpresivnije pobjede pobrinule su se upravo veteranke.

Našu 34-godišnju Mirajnu Lučić-Baroni davno su svi otpisali, s obzirom da je posljednji i jedini Grand Slam turnir osvojila u igri parova prije 19 godina, no sjajna hrvatska tenisačica na ovom je Australian Openu pokazala da može u tridesetima igrati svoj najbolji tenis te da namjerava još dugo trajati u profesionalnom sportu.

Mikica na ovakav uspjeh u pojedinačnoj konkurenciji Grand Slam turnira čeka još od 1999. godine i Wimbledona u kojem je igrala u polufinalu, a sada bi eventualnom pobjedom nad Karolinom Pliškovom mogla to ponoviti. Neka joj je sa srećom...

Jednako impresivna je i 36-godišnja Venus Williams koju su također mnogi prekrižili, jer već godinama živi u sjeni svoje mlađe sestre, a zadnji Grand Slam osvojila je sada već davne 2008. godine. Ipak, u posljednje dvije sezone sve češće pokazuje da ima oružja pomrsiti račune mlađim tenisačicama i ponovno se približava teniskom vrhu.

Plasman u polufinale Australian Opena potvrda je da Venus može igrati vrhunski tenis i do četrdesete, a ovaj bi tjedan u Melbourneu mogla napraviti i više od toga.

Što tek reći o Sereni Williams? Ima 35 godina, ali i dalje je samo pitanje motivacije i inspiracije hoće li pobijediti u meču ili ne. Mlađa sestra Williams traje u tenisu već dvadeset godina i još se nije pojavila igračica koja će ugroziti njezinu vladavinu.

Ako je zdrava i dobro raspoložena, Serena osvaja naslove i zato ima već 22 velike titule. U Australiji je apsolutni favorit za osvajanje nove.

Tri tenisačice koje zajedno imaju čak 105 godina dokaz su da teniska kvaliteta danas traje duže nego u prošlosti. Mlade moraju biti strpljive, jer u vrh se danas teže probiti nego prije. Aktualna prva igračica svijeta Angelique Kerber morala je čekati svoj trenutak do 29. godine, a neke će morati i duže. S Lučić i sestrama Williams još će godinama one najbolje imati posla na velikim turnirima...