UVJERLJIV PORAZ

Ivo Karlović bez ikakvih izgleda protiv opasnog Goffina

21.01.2017 u 07:09

Bionic
Reading

Ivo Karlović zaustavljen je na Australian Openu u 3. kolu od strane 11. tenisača svijeta, Belgijca Davida Goffina koji ga je svladao sa 6-3, 6-2, 6-4

Nažalost, do osmine finala i izjednačenja svog najboljeg rezultata u Melbourne Parku nije uspio doći 'kralj asova' Ivo Karlović. On je u subotu naletio na iznimno raspoloženog Belgijca Davida Goffina, čiji su udarci potpuno razoružali 37-godišnjeg Zagrepčanina pa je 11. tenisač svijeta za 88 minuta došao do uvjerljive pobjede 6-3, 6-2, 6-4.

Koliko je dobro igrao Goffin najbolje će pokazati činjenica da je napravio sam pet neforsiranih pogrešaka te čak četiri puta uspio slomiti Karlovićev servis, iako je naš tenisač zabio 25 asova i pogodio 74 % prvih servisa. No, Goffin ga je svojim reternima sveo na samo 72 posto realizacije prvog servisa i tek 37 % osvojenih poena na drugom servisu. S druge strane, Karlović nijednom nije došao u priliku ugroziti Goffinov početni udarac.

"Igrao sam nevjerojatno dobro. Očekivao sam jako težak meč, a ne pobjedu u tri seta. To je nevjerojatno. Osjećam se odlično", izjavio je Belgijac nakon uvjerljive pobjede u prvom međusobnom dvoboju protiv Karlovića.

Goffin je ponovio prošlogodišnji rezultat iz Melbourne Parka, a za svoje plasman u svoje prvo četvrtfinale na Australian Openu borit će se protiv 8. nositelja, Austrijanca Dominica Thiema koji je sa 6-1, 4-6, 6-4, 6-4 nadigrao Francuza Benoita Pairea.