AUSTRALIAN OPEN 2017.

Najveća senzacija: Mikica izbacila treću tenisačicu svijeta

19.01.2017 u 10:56

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 3. kolo Australian Opena. U 2. kolu je svladala treću igračicu svijeta Poljakinju Agnieszku Radwansku 6:3, 6:2 u dvoboju koji je trajao tek dvije minute više od sata...

Protiv prošlogodišnje polufinalistice u Melbourneu Mirjana Lučić-Baroni (34) je igrala svoj standardni agresivni tenis. Završila je Lučić-Baroni susret s 33 'winnera' i 20 neprisiljenih pogrešaka, dok je Poljakinja imala po samo osam i 'winnera' i pogrešaka.

Nakon što je dvoboj počeo s tri uzastopna 'breaka', od kojih je dva ostvarila Lučić-Baroni, svaka je igračica držala svoj početni udarac do rezultata 5:3, a tada je naša predstavnica uspjela iskoristiti petu set-loptu za još jedan 'break' kojim je prvu dionicu riješila u svoju korist 6:3.

Radwanska je povela 2:0 u drugom setu, no uslijedila je nezadrživa serija od šest gemova zaredom Lučić-Baroni kojom je stigla do pobjede.

Za Lučić-Baroni ovo je najbolji rezultat na Australian Openu u pojedinačnoj konkurenciji, dosad je samo 1998. godine igrala u 2. kolu, da bi potom sedam puta zaredom gubila u 1. kolu.

U 3. kolu će Lučić-Baroni igrati protiv bolje iz susreta između Francuskinje Alize Cornet i Grkinje Marije Sakkari.