AUSTRALIAN OPEN

Vekić rastužila Australce, prošle i Konjuh te Lučić, kraj za Ćorića

17.01.2017 u 09:24

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u utorak u prvom kolu sa 7:5, 6:3 pobijedila domaću tenisačicu Lizette Cabrera i tako rastužila domaće navijače. To je nešto kasnije uspjelo i najboljoj hrvatskoj tenisačici Ani Konjuh dok je Borna Ćorić u muškoj konurenciji završio nastup u Melbourneu.

U meču koji je trajao sat i 24 minute hrvatska je tenisačica osvojila 66 posto poena na prvom servisu, suparnici je šest puta uzimala servis, a svoj je gubila tri puta. Vekić je osvojila ukupno 78 poena, a Cabrera 63.

Ovo je bio drugi međusobni ogled između Cabrere, 192. tenisačice svijeta i Vekić koja je na jučer objavljenoj WTA ljestvici 99. U jedinom dosadašnjem međusobnom susretu koji je igran prošle godine u Launcestonu u Australiji slavila je Vekić.

Hrvatska tenisačica u drugom kolu ima težak zadatak, očekuje ju 20. tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki. Ovo će biti njihov drugi međusobni ogled, a u prvom je danska tenisačica bila bolja.

Nešto kasnije, Konjuh je u prvom kolu sa 6:4, 6:2 pobijedila Francuskinju Kristinu Mladenović nakon sat i 21 minutu igre. Hrvatska je tenisačica za pobjedu servirala 10 aseva, a suparnica samo jedan, Konjuh je osvojila 72 posto poena na prvom servisu i suparnici je oduzimala servis četiri puta dok je svoj gubila samo jednom. Konjuh je u meču osvojila ukupno 73 poena, a Mladenović 60.

Ovo je bio drugi međusobni ogled između Konjuh, 36. tenisačice svijeta i Francuskinje, koja je 44. na WTA ljestvici, te druga pobjeda devetnaestogodišnje Dubrovkinje.

U drugom kolu Konjuh ide na bolju iz ogleda između Australke Darije Gavrilove i Britanke Naomi Broady.

Hrvatska tenisačica, 34-godišnja Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo Australian Opena, ona je u 1. kolu nadigrala Kineskinju Qiang Wang sa 4:6, 6:3, 6:4 za nešto manje od dva sata igre.

Hrvatska veteranka loše je otvorila dvoboj protiv 10 godina mlađe Kineskinje i izgubila dva od tri svoja prva servis gema, što ju je koštalo gubitka prvog seta. No, do kraja dvoboja je izgubla tek jedan od 12 gemova na vlastiti početni udarac i ostvarila preokret. U trećem setu jedini "break" Lučić-Baroni je ostvarila u sedmoj igri nakon čega je dva puta sigurno zadržala servis za plasman u 2. kolo.

Lučić-Baroni će u 2. kolu igrati protiv pobjednice susreta izemđu treće nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske i Bugarke Cvetane Pironkove.

Borna Ćorić (ATP-59.) je završio svoj nastup na Australian Openu nakon što ga je u prvom kolu poslije gotovo tri sata igre sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(7) pobijedio Ukrajinac Alexandr Dolgopolov (ATP-69.).

Ćorić je ukupno osvojio 127 poena, a Ukrajinac 139. Dolgopolov je Ćoriću uzeo četiri puta servis, a hrvatski tenisač njemu tri puta.