HANA ODUŠEVILA NA LEDU

Maknula s trona kćer predsjednice RH: Dala sam sve od sebe!

16.01.2017 u 10:02

  • +20

Prvenstvo Hrvatske u umjetničkom klizanju; Katarina Kitarović i Hana Cvijanović

Izvor: Cropix / Autor: Matea Petrović

Bionic
Reading

Na Prvenstvu Hrvatske u umjetničkom klizanju, tijekom vikenda održanog na Zagrebačkom velesajmu, posebno je zanimljivo bilo natjecanje juniorki u kojem je slavila 14-godišnja Hana Cvijanović

Priča dana Zagrepčanka Hana Cvijanović postala je nakon što je sjajnom izvedbom u slobodnom programu uspjela osvojiti više bodova od dotadašnje pobjednice Katarine Kitarović, 15-godišnjakinje i kćeri predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Dodajmo kako je Katarina Kitarović bila u vodstvu nakon kratkog programa, ali je na koncu godinu dana mlađa Hana Cvijanović – koja je nakon kratkog programa bila druga - oduševila u slobodnom programu osvojivši 107,48 bodova, a prvi put uspjela je izvesti i trostruki skok.

Katarina Kitarović u slobodnom programu ostala je bez važnih bodova jer je prilikom kombinacije skokova pala na led te je na koncu osvojila 98,70 bodova i tako ostala bez titule prvakinje.

'U kratkom programu pokušala sam izvesti trostruki skok s kombinacijom, ali nažalost, nije mi uspjelo. Međutim, dan kasnije u dugom, tj. slobodnom programu prvi put uspjelo mi je bez greške izvesti trostruki skok i presretna sam! I svi ostali skokovi bili su mi većinom dobri, ali ipak nisam bila sigurna da će to biti dovoljno za prvo mjesto jer je Katarina klizala nakon mene. Zaista sam presretna zbog titule juniorske prvakinje...', rekla je za tportal.hr simpatična Hana dodavši:

'Dala sam sve od sebe i u ovom trenutku bolje od ovog nisam mogla klizati, ali želim i napredovati i naporno raditi kako bih bila još bolja. Trenerica Ivana Jakupčević Marinković je bila zadovoljna mojim nastupom i to mi je posebno drago.'

Dodajmo još kako je mlada klizačica Hana Cvijanović ovom titulom potvrdila normu za Svjetsko prvenstvo koje će se u ožujku održati u dalekom Taipeiju. Normu je službeno ostvarila još u prosincu prošle godine u Budimpešti u Santa Claus Cupu, a dobru formu pokazala je i u rodnom Zagrebu. Nova zvijezda je rođena!