POČELA OSVETA

Đoković izludio Murrayja i pokazao mu što ga čeka u 2017. godini!

07.01.2017 u 19:28

Bionic
Reading

U dvoboju najbolja dva tenisača svijeta Novak Đoković pobijedio je u finalu Dohe Andyja Murrayja nakon tri iscrpljujuća seta, pokazavši da će u 2017. godini imati igru potrebnu za povratak na svjetski vrh...

Podsjetimo, Murray je furioznom završnicom prethodne sezone preuzeo svjetski broj 1, a Novak Đoković nije mu mogao parirati niti na završnom turniru osmorice u Londonu, gdje je škotski tenisač trijumfom zaokružio svoju gotovo savršenu godinu.

No, stvari bi se mogle promijeniti u 2017. godini, ako je suditi prema prvom turniru sezone u Dohi. Tamo su nastupila oba najbolja tenisača svijeta i na kraju se obračunali u finalu.

Đoković je bio taj koji je vodio većim dijelom meča i izluđivao protivnika dubokim snažnim loptama, ali nije uspio dovršiti Murrayja koji je u drugom setu uspio izjednačiti rezultat i izboriti završnu dionicu igre. U trećem setu se srpski tenisač opet bolje snašao i sa 6:4 dovršio posao uz vrlo emocionalnu proslavu završnih poena.

Bio je to drugi uzastopni trijumf Đokovića u finalu katarskog ATP turnira, a u međusobnom omjeru protiv Andyja Murrayja sada je poveo 25:11.

Sljedeći okršaj očekuje se potkraj mjeseca u finalu Australian Opena...

ATP Doha, finale

Đoković – Murray 6:3, 5:7, 6:4