TUŽNO SJEĆANJE NA 2012.

Novi detalji strašne skijaške nesreće koja je uzdrmala sportski svijet

22.12.2016 u 12:19

Bionic
Reading

Nažalost, vijesti koje stižu o švedskoj skijašici Anni Holmlund nisu dobre. Liječnik švedske reprezentacije kaže da se zbog težine situacije ne usudi davati nikakve prognoze

Šveđanka Anna Holmlund u ponedjeljak je doživjela težak pad na treningu ski-crossa, jedne vrste slobodnog skijanja, zbog čega su se liječnici odlučili staviti je u induciranu komu.

Šveđanka, koja je jedno od najprepoznatljivijih lica skijaškog krosa te osvajačica svjetske (2011.) i olimpijske bronce (2014.) ove je sezone bila jedna od favoritkinja za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu (trenutačno druga).

'Ona je jedna od najboljih skijašica, definitivno. Tužno je što ona sada nije ovdje i ne natječe se s nama', izjavila je Kanađanka Marielle Thompson, koja je na Olimpijskim igrama u Sočiju uzela zlatno odličje u njihovoj disciplini.

>>Teška nesreća na treningu, skijaška zvijezda bori se za život

Thompsonova je poželjela suparnici oporavak, ali je podsjetila i na tragediju koja je zadesila kanadsku reprezentaciju 2012. kada je poginuo Nick Zoričić. I on je izletio sa staze te preminuo nekoliko dana kasnije u bolnici.

'Sve ovo budi sjećanje na taj nesretni slučaj iz 2012. Nadam se samo da se takav scenarij neće ponoviti i sada. Suosjećam sa svim Šveđanima, a mislima sam uz našu Annu', rekla je Thompson.

Jakob Swanberg, liječnik u švedskom skijaškom savezu potvrdio je loše prognoze, izrazivši da su nalazi nakon ispitivanja stanja mozga nesretne Holmlund razočaravajući.

'Ozljede nismo mogli vidjeti ranije, do operacije. A sada smo vidjeli da je oštećenje ipak puno veće. I zato je nemoguće napraviti prognozu, jer oštećenja takvog tipa ostavljaju jako malo prostora za predviđanja', izjavio je liječnik.