IZBOR TPORTALA

Ovo su najbolji nokauti godine, a na samom vrhu Hrvat!

23.12.2016 u 20:20

Bionic
Reading

Godina 2016. obilovala je senzacionalnim mečevima, potezima i nokautima pa nije bilo lako izabrati one najbolje. U žestokoj konkurenciji tportal je odabrao pet najboljih završetaka borbi. Nadamo se da će vam se svidjeti

Krenimo...

5. Stephen Thompson
U veljači je Stephen Thompson pokazao zašto ga zovu 'Wonderboy'. U prvoj rundi prvo je iz okreta nogom uzdrmao Johnnyja Hendricksa, a zatim posao završio brzim udarcima rukama.

Inače, Thompson još uvijek čeka priliku za naslov u velter kategoriji, a u prošlosti se bavio i kickboxingom iz kojeg je otišao savršenim omjerom, 96 nastupa i 96 pobjeda. U MMA-u je zasad na 13 pobjeda te je upisao po jedan poraz i neodlučeni ishod.



4. Diego Rivas

Mnogi ovaj nokaut smatraju najboljim u godini na izmaku. Diego Rivas je letećim koljenom pogodio Noada Lahata. Strašan potez i sudac je odmah zaustavio meč. Bilo je to u veljači, ali brutalni nokaut koji je pretrpio nije obeshrabrio Lahata koji se vratio borbama i to pobjedom (studeni).



3. Yair Rodriguez

U travnju je Yair Rodriguez isporučio leteći high kick u glavu Andrea Filija i bacio u trans sve u dvorani. Naklon do poda za Meksikanca koji je na efektan način završio sjajan meč u drugoj rundi.

2. Dan Henderson
U lipnju na UFC-u 199 dogodio se sudar velikana ovoga sporta koji su pružili gledateljima pravu makljažu. Meč je mogao otići na bilo koju stranu, ali je pripao iskusnijem Danu Hendersonu (46) koji je prvo uvijek rado viđenim high kickom u glavu pogodio kubanskog monstruma Hectora Lombarda, a odmah zatim ga opalio i laktom za veliki trijumf.

1. Stipe Miočić
Možda smo subjektivni, jer bilo je atraktivnijih nokauta, ali ovaj koji se dogodio u svibnju posebno će se pamtiti i u Hrvatskoj. Stipe Miočić je postao najjači čovjek na svijetu. U borbi za naslov u teškoj kategoriji Fabrizio Werdum je napadao, a hrvatski borac brutalnim udarcem desnice uzvratio i srušio suparnika. Imao je Miočić još jednako dobre nokaute u 2016., protiv Arlovskog i Overeema, ali ovaj s kojim je došao do toliko željene titule zauvijek će ostati u sjećanju.

Najčudniji nokaut godine:
Najneobičniji nokaut zabilježen je u prosincu na UFC-ovom The Ultimate Fighter 24. Jorge Masvidal pobijedio je Jakea Ellenbergera uz pomoć kaveza. Masvidal je pokušao zadati udarac nogom, Ellenberger ju je uhvatio i jurnuo na njega prema rubu oktogona, ali je promašio i zabio se u kavez te stopalom pogodio ogradu. Ostao je sjediti, a Masvidal ga lako dovršio udarcima.


Najbolji nokaut u ženskoj konkurenciji:
Krajem kolovoza Paige VanZant je početkom druge runde iskoristila trenutak nepažnje Bec Rawlings i opalila je u glavu spektakularnim high-kickom te je nastavila udarati na podu dok sudac nije prekinuo obračun.