NOVAC GA NE PRIVLAČI

Iznenađujuća odluka velikana koji je srušio Hrvatsku u Davis Cupu!

21.12.2016 u 13:32

Bionic
Reading

Nakon što je s Argentinom u Zagrebu osvojio Davis Cup, Juan Martin Del Potro pomalo je iznenađujuće najavio da vjerojatno neće nastupiti na Australian Openu, jer smatra da nema dovoljno vremena za odmor i pripreme do sredine siječnja...

Iza 28-godišnjeg Argentinca sjajna je povratnička sezona, u kojoj se može pohvaliti pobjedama protiv Đokovića, Nadala i Murrayja te srebrnom olimpijskom medaljom, a godinu je okrunio dramatičnim trijumfom u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske, zahvaljujući velikom preokretu u meču s Marinom Čilićem.

Bivši osvajač US Opena uspio se popeti na 38. mjesto ATP ljestvice, iako ga na početku sezone nije bilo među prvih tisuću, no ne žuri mu se dalje napredovati. Pomalo iznenađujuće najavio je da vjerojatno neće nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu sredinom siječnja.

'Ima još samo dva tjedna do početka turnira i nisam siguran da ću biti spreman. Vidjet ćemo i odlučiti što nam je prioritet. Ako me tenis mogao čekati dvije godine, može i Australija još jednu,' izjavio je Juan Martin Del Potro kojem je ozljeda zgloba ruke umalo uništila karijeru, a čini se da mu povećanje nagradnog fonda na čak 50 milijuna dolara u Melbourneu ništa ne znači.

Što se obrane titule pobjednika Davis Cupa tiče, čini se da ni za to nije previše zainteresiran pa je najavio i propuštanje osmine finala protiv Italije u veljači.

'Igrat će se na zemlji, podlozi koja mi stvara probleme,' objasnio je argentinski miljenik kojeg će i hrvatski ljubitelji tenisa dugo pamtiti...