IZBOR SN

Sandra Perković i Damir Martin hrvatski su sportaši godine

18.12.2016 u 14:09

Bionic
Reading

Sandra Perković je najbolja sportašica Hrvatske, Damir Martin je najbolji sportaš, Anđelka Mužinić i Helena Dretar Karić su ponijele nagradu za najbolju ekipu, a Valent i Martin Sinković nagrade za najbolju momčad u 65. izboru Sportskih novosti za najbolje sportaše u 2016. godini

Sandri Perković je ovo peti put zaredom da je proglašena najboljom sportašicom Hrvatske, a novinari su je ove godine nagradili zbog osvojenog zlata na OI u Rio de Janeiru, naslova europske prvakinje te pobjednice Dijamantne lige.

Veslač Damir Martin proglašen je najboljim sportašem, a iza njega je ostao osvajač zlatne medalje na OI u Riju u trapu Josip Glasnović te kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

'Ovo mi je najveće priznanje u životu i sportskoj karijeri. Konkurencija je bila velika i hvala svima što su prepoznali trud, odricanje i muku koju sam prošao kroz tu utrku u Riju,' izjavio je presretni Damir Martin.

Braća Valent i Martin Sinković, pobjednici Svjetskog kupa u dvojcu na pariće, europski prvaci i na kraju i olimpijski pobjednici najbolja su momčad Hrvatske sa 65 više glasova od drugoplasiranih Igora Marinića i Šime Fantele, a najboljom ekipom proglašene su Anđelka Mužinić i Helena Dretar Karić koje su na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojile srebrnu medalju, prvu ekipnu medalju na POI za Hrvatsku.

Nagrada za fair play pripala je Branku Radičeviću, nogometaš kluba Budainka Kolonija koji je namjerno promašio jedanaesterac prosvjedujući na taj način protiv lošeg suđenja u 4. kolu 2. ŽNL. Zbog tog svog poteza izbačen je iz kluba.