OGLASIO SE I NJEN DEČKO

Ispovijest utučene Slovenke Tine Maze; evo novih detalja skandala!

15.12.2016 u 14:10

Bionic
Reading

Proslavljena slovenska skijašica Tina Maze potvrdila je u četvrtak kako je njen predviđeni oproštajni nastup u dresu slovenske reprezentacije, 7. siječnja na mariborskoj Zlatnoj lisici, utrci skijašica za Svjetski kup, upitan zbog neugodnog sukoba sa Slovenskim skijaškim savezom koji je objavio da je za to tražila čak 90.000 eura, što se razvilo u velik skandal. Ovo je njena ispovijest, a oglasio se i njen dečko

'Priznajem da imam rezerve prema nastupu u Mariboru', kazala je Maze u razgovoru za portal Siol.net i dodala da su je namjerno pokušali ocrniti u javnosti.

'Nakon što su me ocrnili i predstavili kao bezobzirnu i pohlepnu, teško je nastupiti i biti nasmiješen te mahati publici', dodala je Maze napomenuvši da još razmišlja hoće li nastupiti.

Prema njenoj tvrdnji, novac joj nikad u sportskoj karijeri nije bio glavni nego zadnji motiv, ali kaže da ne želi biti dobrotvorna ustanova za slovensko skijanje za koje je toliko napravila.

'Zašto bih na natjecateljskom dresu imala istaknute sponzore ako od toga nemam ništa?' upitala se Maze dodavši da je cifra koja se pojavila u javnosti, 90.000 eura, napuhana i da nije točna.

Slovenski skijaški savez u srijedu je u priopćenju za javnost naveo da je njena ekipa zatražila da službeni sponzori reprezentacije zajedno osiguraju 90.000 eura kako bi skijašica nastupila u utrci na mariborskom Pohorju, na što oni ne mogu pristati jer bi bila ugrožena financijska stabilnost reprezentacije.

Novi detalji

Na to je odmah reagirao Tinin trener i partner (dečko) Andrea Massi koji je kazao da je to dezinformacija. On kaže da je njegov prijedlog sponzorskih priloga, što ga je poslao slovenskom skijaškom savezu, bio dio komunikacije s organizatorima, a ne konačan zahtjev te da se s njime nije smjelo izaći u javnost zbog čega je nastao skandal.

A odvjetnik Tine Maze Damjan Terpin za Slovensku televiziju rekao je kako je najmanje što najbolja slovenska skijašica očekuje od dužnosnika Slovenskog skijaškog saveza javna isprika jer joj je objavom dezinformacije nanesena velika moralna, ali i materijalna šteta.

Skijaškom je savezu bilo predloženo da svaki od sponzora reprezentacije za njen nastup u Mariboru osigura po 15.000 eura, kako bi se došlo do dogovora, ali to nikako nije bila ucjena ili uvjetovanje njenog oproštajnog nastupa pred slovenskom publikom, kako je to maliciozno interpretirano, objasnio je Trpin u razgovoru za Slovensku televiziju.

No on je unaprijed isključio kombinacije prema kojima bi skijašica na Zlatnoj lisici u Mariboru zbog sukoba sa Slovenskim savezom nastupila u dresu neke druge, strane reprezentacije, a ne u slovenskom dresu, uz nagradu od svojih sponzora.