IDEJA BLIZU REALIZACIJE

Uvodi se novo pravilo u tenisu; Federerov vapaj: To nije fer!

14.12.2016 u 08:06

Bionic
Reading

Čelnici ATP-a bi od 2018. u muški tenis mogli uvesti novo pravilo, a tiče se komunikacije između igrača i njihovih trenera

U ženskim mečevima takva vrsta komunikacije je dozvoljena dok je na ATP-u to zabranjeno pa igrači koji za vrijeme svojih susreta razgovaraju s trenerima na tribinama znaju biti opomenuti ili čak novčano kažnjeni.

To bi se trebalo promijeniti od 2018., pa bi se trener mogao tijekom jednog seta spustiti na teren, sjesti do tenisača te mu dati savjete. Novo pravilo odnosit će se na sve turnire osim grand slamova

No ima i onih kojima se ova promjena ne sviđa, a jedan od protivnika takve ideje je najuspješniji tenisač svih vremena Roger Federer.

'Nadam se da će se to dogoditi nakon što ja završim karijeru. Takvo nešto nije potrebno i nije pravedno. Pa nemaju svi novca za trenera. Sve je to amaterski i nadam se da će odustati od toga', rekao je Švicarac.

Inače, njegovi najveći suparnici, poput Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, u prošlosti su razgovarali s trenerima na tribinama, zbog čega su i kažnjavani.