POVRATAK U ZAGREBU

Lijepa Talijanka vjerovala je dečku, napravila glupost i riskirala...

09.12.2016 u 09:20

Bionic
Reading

Bivša svjetska i europska prvakinja, Talijanka Carolina Kostner na sjajan način nakon dvije i pol godine nenastupanja, vratila se svjetskom klizanju. Mnogi su se pitali zašto je nije bilo toliko dugo

S velikih 69,95 bodova povela je nakon kratkog programa na 49. Zlatnoj pirueti Zagreba iza sebe ostavivši Amerikanku Amber Glenn (67,93) i Ruskinju Alenu Leonovu (64,18).

'Ne čini mi se kao da je ovo povratak nego kao da sam samo nastavila ići naprijed. Da, nije me bilo dugo, ali toliko toga sam naučila u zadnje 2,5 godine kroz studij umjetnosti, ples, konačno sam živjela kao svaka normalna osoba. A onda sam pronašla snagu i rekla si 'pokušaj, iskoristi sve ovo novo što si naučila s tehnikom, skokovima;. Pokušaj još jednom. Cijeli taj povratak predstavljao je za mene veliki izazov s puno suza, ali na kraju sam našla hrabrosti i rekla 'da', rekla je nakon sjajnog nastupa u Ledenoj Carolina

'Zašto sam izabrala Zagreb? Možda je slučajnost, ali duboko vjerujem u prethodna iskustva i u to da i tijelo i um pamte, posebno dobre trenutke. Čim sam jučer stala na led, sve mi se vratilo. Zagreb za mene nosi mnoge divne uspomene, tu sam dva puta postala europska prvakinja'.

Zanimljivo, lijepa talijanska klizačica, taj je period s leda izbivala zbog dopinga. Međutim, ono što je još zanimljivije, nedopuštena sredstva nije koristila ona već njezin tadašnji dečko, atletičar Alex Schwarzer. A ona mu je jednom prilikom, pri posjetu antidopinške agencije, 'držala ljestve' i službenicima rekla - 'Alex nije kod kuće'.

Nakon toga uslijedio je 'progon', a Carolina Kostner je skoro otišla s leda. Ipak, nakon nekoliko mjeseci premišljanja, na radost ljubitelja klizanja, ipak je odlučila ostati u klizaljkama.