TEŽAK PORAZ

Katastrofa rukometašica na EP-u, izgubile 18 razlike

07.12.2016 u 22:24

Bionic
Reading

U susretu 2. kola D skupine Europskog prvenstva u Švedskoj, hrvatske rukometašice izgubile su od Norveške 16:34 (9:15) upisavši i drugi poraz u skupini

Norvežanke su najtrofejnija ženska reprezentacija u povijesti. Osvojile su šest olimpijskih odličja, pri čemu i dva zlata (2012, 2008), imaju devet medalja sa svjetskih prvenstava od kojih su tri zlata (2015, 2011, 1999), a čak šest puta su bile europske prvakinje. Ukupno su osvojile čak 25 medalja na velikim međunarodnim natjecanjima.

Norvežanke su na posljednjem EP-u osvojile zlato, dok su naše igračice premda se igralo u Hrvatskoj i Mađarskoj osvojile 13. mjesto.

Nažalost, razlika u kvaliteti je bila očita i odabranice Gorana Mrđena doživjele su debakl.

Norvešku su do druge pobjede u skupini predvodile Marit Frafjord sa šest, te Nora Mork i Sanna Solberg sa po pet pogodaka. U našim redovima najefikasnije su bile Andrea Penezić sa četiri i Ekatarina Nemaškalo s tri gola.

U drugom susretu iz naše skupine Rumunjska je pobijedila Rusiju 22:17. Rumunjsku su do pobjede predvodile Cristina Neagu i Eliza Buceschi sa po sedam golova, dok je u ruskim redovima najefikasnija bila Ljudmila Postnova sa četiri gola.

Na ljestvici vodi Norveška sa četiri boda, Rumunjska i Rusija imaju po dva boda, dok je Hrvatska posljednja s dva poraza.

Susreti trećeg kola na rasporedu su 9. prosinca, a sastaju se Rumunjska - Hrvatska (18.30) i Rusija - Norveška (20.45)