EP RUKOMETAŠICA

Olimpijske prvakinje prejake za Hrvatice

05.12.2016 u 21:15

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice u 1. kolu skupine D Europskog prvenstva u Helsingborgu izgubile su od olimpijskih prvakinja Ruskinja 32:26

U prvih deset minuta susreta ekipe su bile u egalu, a nakon toga Ruskinje drže prednost od gol ili dva razlike. U 22. minuti olimpijske prvakinje prvi puta odmiču na tri gola viška, a s tom prednošću odlaze na odmor (16:13).

Nakon sedam i pol minuta nastavka Ruskinje su pobjegle na osam golova prednosti (23:15). Pomlađena hrvatska reprezentacija uspjela se vratiti u utakmicu i deset minuta prije kraja dolazi na samo dva gola zaostatka (25:23). No, za potpuni preokret nije bilo snage i Ruskinje su zasluženo slavile 32:26 na startu Europskog prvenstva.

Kod Hrvatske najbolja je bila Andrea Penezić s osam golova, a Vesna Milanović-Litre zabila je šest. Ekipu Rusije predvodile su Bobrovnikova i Žilinskajte s po šest golova.

Tri najbolje reprezentacije plasirat će se u drugi krug EP-a. Hrvatska će drugu utakmicu igrati u srijedu protiv Norveške, a u zadnjem susretu u skupini, u petak, protivnik je Rumunjska

HRVATSKA: Bešen, Razum; Nemaškalo 1, Posavec, Janković 2, Milanović-Litre 6, Čović 2, Debelić, Penezić 8, Bašić 2 (2), Marić 4, Mičijević 1, Krsnik, Blažević.

RUSIJA: Utkina, Kalinjina; Postnova 1, Dmitrijeva 2, Ana Sen 3, Vjakireva 5, Sudakova 2, Bobrovnikova 6, Samohina, Makejeva, Žilinskajte 6 (6), Sabirova 2, Kožokar 2, Malašenko, Skorobogatčenko 3.

SUCI: Andreu Marin, Ignacio Garcia (Španjolska)

SEDMERCI: Hrvatska 2/3, Rusija 6/6.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 18 minuta/Rusija 12 minuta