SEZONA OTIŠLA U DIM

Katastrofalna vijest za hrvatsku skijašku reprezentaciju

05.12.2016 u 17:04

Bionic
Reading

Hrvatski skijaški reprezentativac Natko Zrnčić Dim propustit će cijelu sezonu, nakon što je operirao puknuti prednji križni ligament lijevog koljena

Natko Zrnčić Dim ozlijedio je oba koljena prošlu srijedu pri padu na prvom treningu spusta u francuskom Val d'Isereu te je u Zagrebu pregledan kod službenih liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Igora Borića i dr. Miroslava Hašpla.

U ponedjeljak je podvrgnut dodatnom artroskopskom pregledu lijevog koljena kod dr. Hašpla u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u Krapinskim Toplicama, gdje je ustanovljeno da je Natku prednji križni ligament u potpunosti puknuo, što nije odmah utvrđeno pregledom magnetnom rezonancom.

Zrnčić Dimu je odmah napravljen zahvat rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta.

Natko će po izlasku iz bolnice započeti s rehabilitacijom u Termama Selce kod dr. Vlaste Brozičević, a naknadno će biti odlučeno o daljnjem tijeku rehabilitacije.

Nažalost, za hrvatskog reprezentativca ova je skijaška sezona završena, a povratak na snijeg se očekuje u svibnju sljedeće godine, kad će Natko započeti s pripremama za novu sezonu u kojoj ga očekuje nastup na Zimskim olimpijskim igrama u korejskom Pyeongchangu.