EMOTIVNE REAKCIJE NAŠIH

Dodig na rubu suza; evo što je izjavio nakon meča

26.11.2016 u 18:45

  • +26

Finale Davis Cupa

Izvor: Reuters / Autor: Antonio Bronić

Bionic
Reading

Treći put zaredom Marin Čilić i Ivan Dodig udružili su snage u Davis Cupu i treći put donijeli bod koji je Hrvatsku doveo na prag drugog trijumfa u ovom natjecanju, nakon što su pred rasprodanom Arenom u subotu svladali Juana Martina del Potra i Leonarda Mayera sa 7:6 (4), 7:6 (2), 6:3. Njihove prve reakcije nakon meča bile su emotivne

Nakon dva sata i 42 minute veliko slavlje u Areni moglo je početi. Hrvatska je osvojila drugi bod i stigla korak do 'salatare'.

'Danas je bilo nevjerojatno, ovo je pobjeda za sve nas', rekao je Marin Čilić u prvoj izjavi na terenu nakon pobjede.

'Ovo se samo jednom u životu vidi. Hvala vam', dodao je Ivan Dodig koji je bio na rubu plača te je pobrao ovacije hrvatskih navijača u do kraja ispunjenoj Areni, koju je u subotu pohodila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te donijela više sreće našim tenisačima, nego što je to na drugoj strani slučaj s Diegom Maradonom.

'Odlično je igrao Marin i meni je bilo puno lakše. Mučim se već duže vremena s leđima i malo sam sumnjao u sebe, ali uz Marina, uz njegovu motivaciju i pristup na terenu bilo mi je puno lakše.Dođite i sutra, podržite Marina. Idemo do kraja', zaključio je Dodig.

Dojam koji je Marin Čilić ostavio u parovima i statistika hrvatske reprezentacije kad je pobjeđivala u subotu te s prednošću 2-1 dočekivala posljednji dan dvoboja, razlog su za veliki optimizam u našem taboru. Naime, hrvatski tenisači imaju perfektnih 20-0 kad su u nedjeljni program ušli s vodstvom 2-1.

'Priželjkivali smo pobjedu i nadali se tome. Nije bilo lako. Nije bila ista situacija kao zadnja dva puta kad su Marin i Ivan igrali zajedno i bili autsajderi. Danas su bili favoriti na papiru i to je odmah drugačija situacija. Evo i u ovoj su situaciji pokazali koliko su dobri i jaki', rekao je izbornik Željko Krajan nakon meča.