ŠKUGOR UPAO U SASTAV

Izbornik donio tešku odluku; Borna Ćorić ispao iz reprezentacije!

24.11.2016 u 11:32

Bionic
Reading

Sat vremena uoči ždrijeba odigravanja susreta u finalu Davis Cupa tenisača hrvatski izbornik Željko Krajan odlučio je promijeniti sastav te je umjesto Borne Ćorića - koji nije uspio u potpunosti zaliječiti ozljedu koljena - među četvoricu igrača koje će smjeti koristiti ovoga vikenda ubacio Franka Škugora

Škugor će imati status četvrtog igrača reprezentacije, iza Marina Čilića, Ive Karlovića i Ivana Dodiga.

Podsjetimo, Borna Ćorić je prije mjesec i pol dana operirao koljeno i već tada jer bilo neizvjesno hoće li se uspjeti oporaviti na vrijeme za finale Davis Cupa. Ovoga je tjedna trenirao s ostatkom reprezentacije, ali je u posljednji trenutak ipak izostavljen iz sastava. Plan je bio, kako je rekao za tportal.hr, da pokuša maksimalno opteretiti koljeno pa će zajednički donijeti odluku. Nažalost, vremena za potpuni oporavak očito je bilo premalo. Nema sumnje kako je ovo bila teška odluka za izbornika Krajana jer je Ćorić sve podredio nastupu u finalu Davis Cupa.

>> Uporni Borna Ćorić o prilici karijere: Ako treba nosit ću vodu!

Za Argentinu su prijavljeni Juan Martin Del Potro, Federico Delbonis, Guido Pella i Leonardo Mayer.

Prvi dvoboj ovogodišnjeg finala Davis Cupa tenisača između Hrvatske i Argentine, koji će se održati od petka do nedjelje u Areni Zagreb, odigrat će Marin Čilić i Federico Delbonis, odlučeno je na ždrijebu održanom u četvrtak u maloj dvorani KD 'Vatroslav Lisinski' u četvrtak.

Čilić i Delbonis će započeti svoj dvoboj od 14 sati, a nakon njih na teren će Ivo Karlović i Juan Martin Del Potro.

U subotu od 15 je na programu dvoboj parova za koji su za Hrvatsku nominirani Ivan Dodig i Franko Škugor, a za Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella.

Posljednjeg dana finala, u nedjelju od 14 sati igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih u mogućem odlučujućem petom susretu snage će odmjeriti Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Pobjednik Davis Cupa postat će reprezentacija koja prva ostvari tri boda.

Hrvatska je osvojila Davis Cup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosada četiri puta igrala u finalu (1981, 2006, 2008 i 2011) i sva je četiri puta gubila.

RASPORED IGRANJA FINALA DAVIS CUPA:

Petak, 25. studenoga:
14.00 sati - MARIN ČILIĆ - Federico Delbonis
u nastavku - IVO KARLOVIĆ - Juan Martin Del Potro

Subota, 26. studenoga:
15.00 sati - IVAN DODIG/FRANKO ŠKUGOR - Leonardo Mayer/Guido Pella

Nedjelja, 27. studenoga:
14.00 sati - MARIN ČILIĆ - Juan Martin Del Potro
u nastavku - IVO KARLOVIĆ - Federico Delbonis