OZLJEDA RAMENA

Za Kostelića upitan sljemenski nastup

01.01.2009 u 18:34

Bionic
Reading

Iz austrijskog Innerkremsa dolazi zabrinjavajuća vijest. Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić tijekom treninga je pao i natukao rame. Ozljeda nije nimalo bezazlena, pa je i Ivičin nastup na Sljemenu pod znakom pitanja

Ivica je tijekom treninga u tradicionalnoj austrijskoj bazi nezgodno pao i natukao lijevo rame, te je poslan u obližnji Villach na pregled.

Dijagnoza je pokazala da je zglob lijevog ramena jako natučen i da Ivici slijedi pauza od snijega.

'Iako nam je svima jasno da će on već sutra željeti na snijeg, liječnička preporuka je da se barem jedan dan posveti samo fizioterapeutskim vježbama. Teško nam je sada procijeniti hoće li biti spreman za nastup u Zagrebu u utorak', izvijestio je iz bolnice glasnogovornik skijaškog saveza Nenad Eror.

Ovaj jak udarac u Ivičino rame zapravo je snažan udar na čitav muški slalom na Sljemenu, jer većina gledatelja na Medvednicu se penje samo zbog domaćeg ljubimca. Ivica je toga svjestan i nema sumnje da će nastupiti i dati svoj maksimum ako to bude ikako moguće.

Ivica će još dva dana provesti u Austriji, a dolazak u Zagreb planiran je u nedjelju. Do tada će situacija biti puno jasnija.