VERBALNI ISPAD

Sereni zbog uvreda kazna od milijun dolara?

27.11.2009 u 14:38

Bionic
Reading

Američka tenisačica Serena Williams (28) suočena je s najvećom novčanom kaznom u teniskoj povijesti. Zbog vrijeđanja linijske sutkinje, možda će morati platiti milijun dolara

Prije gotovo 12 tjedana, u polufinalu zadnjeg grand slama sezone US Opena, pri vodstvu Belgijanke Kim Clijsters 6:4, 6:5 i rezultatu 15:30 na servisu Williams, linijska sutkinja dosudila je prijestup Amerikanki kod drugog servisa što je automatski Belgijanki donijelo i dvije meč-lopte.

To je razljutilo Serenu koja je jednostavno 'pukla' i verbalno napala sutkinju.

'Kunem se da ću uzeti ovu jeb... lopticu i nagurati ti je jeb... u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom', govorila je mlađa sestra Williams.

Pomoćnoj sutkinji ostalo je samo da ode kod glavne koja je dodijelila kazneni poen tenisačici, a Clijsters je otišla u finale.

Bill Babcock, administrator za grand slam turnire završio je istragu te predložio kaznu od milijun dolara. Sada je na članovima grand slam vijeća da prihvate ili odbace njegov prijedlog.

Kazna od milijun dolara još nikada nije izrečena u povijesti tenisa, a Amerikanka je za taj incident već kažnjena sa 11 tisuća dolara. Inače, Serena je samo ove sezone od turnirskih nagrada zaradila šest i pol milijuna dolara, a u karijeri 28,5, a tu nisu uključeni sponzorski ugovori.