IZVANREDNA PRESICA

Što se događa, braća Sinković mijenjaju karijeru?

15.11.2016 u 20:20

Bionic
Reading

Nakon najuspješnije sezone koju imaju iza sebe i osvojene zlatne olimpijske medalje na Igrama u Riju, braća Sinković odlučila su promijeniti tijek svoje profesionalne karijere kojim će dovesti u pitanje i svoj dugogodišnji sportski uspjeh

Što je u nastavku svoje profesionalne karijere odlučio raditi i čime se baviti najbolji svjetski veslački tandem, saznajte na izvanrednoj konferenciji za medije braće Sinković u srijedu 16. studenog u 11.45 na zagrebačkom jezeru Jarun.

Naravno, nakon svih uspjeha koje su ostvarili i dominacije kojom su stigli i do olimpijskog zlata u Riju najava ovakve konferencije ipak izaziva sumnju i bojazan što li spremaju.

Medalje braće veslača nizale su se jedna za drugom, prvo na manjim natjecanjima na području Hrvatske, a ubrzo i na natjecanjima svjetskoga ranga. Prve medalje u veslanju krenule su 2000. godine, a već 2006. Valent se okitio prvim srebrom na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Amsterdamu. Na istom prvenstvu 2007. godine u Pekingu Martin je osvojio brončanu medalju.

Za naslov svjetskog prvaka trebalo je pričekati do 2009. godine, kad su s veslačima iz četverca prvi put imali priliku slušati 'Lijepu našu', koja je svirala samo njima u čast. Olimpijske igre u Londonu 2012. godine donijele su veliki uspjeh braći Sinković, kada su u četvercu na pariće proslavili svoje olimpijsko srebro. Nakon toga dečki ne samo da se nisu zaustavili, već su 2013. i 2014. godine bili okrunjeni kao svjetski prvaci.

Teško je nabrojati sva priznanja i medalje koje su braća stekla tijekom iznimno uspješnih godina.

Martin i Valent zapisani su na stranice svjetske veslačke povijesti postavivši 2014. godine novi svjetski rekord u dvojcu na pariće. Braća su prvi veslači koji su u dvojcu na pariće dionicu od dva kilometra odveslali za manje od šest minuta, što se do tog trenutka smatralo gotovo nemogućim.

A najveća nagrada stigla je ovog ljeta na Igrama u Riju - gdje su se Sinkovići okrunili olimpijskim zlatom.