KARABATIĆI U ČUDU

Moćnim Francuzima suprotstavio se rukometni debeljko!

04.11.2016 u 08:45

Bionic
Reading

Od uvjerljive kvalifikacijske pobjede 37:20 protiv Litve francuskoj javnosti zanimljivija je bila pojava punašnog Gintarasa Cibulskisa koji se pokušao hrabro suprotstaviti braći Karabatić i društvu, unatoč nedostatku sportske građe...

Na poziciji pivota kroz rukometnu povijest znali su se pojavljivati korpulentni igrači poput Gyule Gala, no Gintaras Cibulskis svojom je građom definitivno nadmašio slavnog Mađara. Upravo je ovaj 30-godišnjak bio glavna tema francuskih medija nakon uvjerljive 37:20 pobjede njihove reprezentacije protiv Litve u kvalifikacijskoj utakmici za EP 2018. u Hrvatskoj.

Koliko je Cibluskis težak nije posve jasno, a Francuzi vjeruju da trenutno ima 150 kilograma, no može se naći informacija da je kroz karijeru imao i 164. Na službenoj EHF stranici su pak ublažili brojke i piše da je visok 200 cm, a težak 'samo' 130 kilograma. To je čini se zastario podatak.

U svakom slučaju, riječ je o rukometašu koji je kroz karijeru igrao u litvanskoj i nizozemskoj rukometnoj ligi, a trenutno nastupa za Klaipeda Dragunas. Za reprezentaciju redovito igra posljednjih godina, a prizor njega kako se bori na crti s braćom Karabatić zabavio je francusku javnost ovog četvrtka.

Cibulskis na kraju utakmice može reći da je zabio jedan pogodak moćnim Francuzima, no više od toga protiv čvrste obrane Dinartovih izabranika nije mogao.

Kako izgleda Cibulskisov rukomet pogledajte u snimci s prošlogodišnje utakmice protiv BiH...