LEGENDA OSTALA ŽIVA

Ludi Orlando skočio među morske pse

25.11.2009 u 19:37

Bionic
Reading

Kolumbijac Orlando Duque još jednom je oduševio svoje obožavatelje i sve one koji vole ekstremne sportove. Svjetski prvak u Red Bull Cliff Divingu skočio je u vodu s litice ravno među morske pse. I što je najvažnije - preživio

Nedugo nakon što je po deseti puta stigao do svjetskog naslova u skokovima s litice u Red Bullovom Svjetskom kupu, nepobjedivi Orlando Duque si je našao novi izazov. Kolumbijski sportaš je 378 kilometara istočno od kolumbijske obale na otoku Malpelo napravio novi pothvat.

Sa 25 metara visoke litice koja se je nalazila na gotovo nepristupačnom mjestu skočio je u more. No, tamo su ga čekali morski psi kojih je na tome mjestu na desetke.

'Hoću li biti plijen kad uđem u vodu punom brzinom? Hoću li ih uplašiti ili obrnuto?' razmišljao je prije skoka, a posljednja misao bila mu je hoće li svojim tijelom udariti u morskog psa.

Sve je dobro završilo i Kolumbijac je potvrdio svoj legendarni status.

Inače, oko Malpela je najveći ribolovni pojas u Pacifiku. To je jedino prirodno stanište za jedinstvene i ugrožene morske vrste, milijun rakova, više od 10.000 ptica i gmazova sličnih onima iz prošlosti. Taj otok je jedan od najpopularnijih ronilačkih lokacija na planetu, a 2006. godine UNESCO ga je uvrstio među otoke svjetske kulturne baštine.