SP PARAOLIMPIJACA

Davor Kralj i Jelena Vuković sa svjetskim zlatima

25.11.2009 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon što je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle, hrvatski paraolimpijac Darko Kralj je postao i novi svjetski prvak. Njemu se, s istim uspjehom, pridružila i Jelena Vuković u bacanju diska

Na svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s amputacijama, niskim rastom i u kolicima koje se održava u indijskom Bangaloreu Kralj je slavio bacivši kuglu 14,40 metara, što je samo tri centimetra slabiji rezultat od njegovog svjetskog rekorda koji je postavio u Pekingu.

Kralj je do zlata došao u pravoj sportskoj drami. Naime, do zadnje serije je vodio rezultatom 14,11 metara, no tada ga je pretekao Rus Maksim Narožnji bacivši kuglu na 14,26 metara. U posljednjoj seriji Kralj je ipak smogao dovoljno snage i koncentracije i hicem 14,40 metara osvojio zlatnu medalju. Odličan rezultat ostvario je i Mladen Tomić koji je hicem od 12,63 metra zauzeo četvrto mjesto. Bronca je pripala Nijemcu Franku Finenejersu.

Davoru Kralju pridružila se i paraolimpijka Jelena Vuković (35), koja je osvojila zlatno odličje u bacanju diska. Puljanka je do zlata došla hicem od 24.63 metra, a ovo joj jedan od najvećih uspjeha u karijeri u kojoj ima i brončano odličje s Paraolimpijskih igara u Ateni 2004. Na zadnjim POI u Pekingu Vuković je u disku bila sedma s rezultatom 24.90 metara.