PORAZ NA SJEVERU

Karlović u četvrtfinalu Stockholma izgubio od Del Porta

21.10.2016 u 19:47

Bionic
Reading

Sudar Hrvata i Argentinca u četvrtfinalu ATP turnira u Stockholmu bio je svojevrsna najava finala Davis Cupa. Del Potro je dobio ovaj sraz i pobijedio je Karlovića 6:3, 6:4

Ivo Karlović izgubio je u četvrtfinalu turnira u Stockholmu od Argentinca Juana Martina Del Potra, bilo je 6:3, 6:4.

Bio je to četvrti Karlovićev poraz u njihovim dvobojima - Del Potro je slavio 2011. na Roland Garrosu te u Miamiju 2012., a iste je godine dobio Diva sa Šalate i u Davis Cupu. Karlović je u karijeri samo jednom pobijedio Del Potra, još tamo 2007. godine, kad je Argentinac bio na samom početku profesionalne karijere, imao je 18 godina. Bio je ovo njihov prvi susret u dvorani na tvrdoj podlozi, ispalo je da je Del Potro trenutno u boljoj formi...

Dvoboj u Stockholmu odlučio je po jedanbreak u svakom setu. Do prvog je Argentinac stigao u drugom gemu nizom od četiri poena nakon što je Karlović imao 30:0. Karlović nije dobio priliku vratiti izgubljeno, ali je breakom zaprijetio u drugom gemu drugog seta.

Naime, Del Potro je četiri puta bio suočen s break loptama, ali je sva četiri poena uspio osvojiti i spriječiti Karlovića da dođe do prednosti. Novi, odlučujući break Argentinac je napravio u sedmom gemu, u kojem je naš tenisač ostao bez ijednog poena. Del Potro je put u polufinale zacementirao s dva asa, nakon 71 minute igre. Argentinac se odlično nosio s Karlovićevim servisima, što najbolje pokazuje podatak da je hrvatski tenisač osvojio za njega skromnih 67 posto poena kad je pogodio prvi servis, a kod njega je taj postotak prosječno veći od 80. Takvu je iskorištenost prvog servisa imao Del Potro te je jedini krizni trenutak na početnom udarcu imao početkom drugog seta.

Del Potro će u polufinalu za suparnika imati još jednog bivšeg pobjednika, Bugarina Grigora Dimitrova, koji je u Stockholmu slavio 2013., a sada je do polufinala stigao pobijedivši Južnoafrikanca Kevina Andersona u tri seta 7:6 (3), 5:7, 6:2.

Spomenimo kako su Karlović i Del Potro u najužem krugu za nagradu Povratnik godine. ATP je uz njih dvojicu nominirao još Floriana Mayera i Juliena Benneteaua. Čini se kako je Argentinac ipak najbliže osvajanju ove titule jer je ove godine osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (izbacio je među ostalima Novaka Đokovića i Rafu Nadala!), igrao je četvrtfinale US Opena, polufinale Stuttgarta, u Wimbledonu je izbacio Stana Wawrinku, a u polufinalu Davis Cupa sredio je Andyja Murrayja u Glasgowu i trasirao put Argentincima u finale gdje ih čeka - Hrvatska!