WTA MOSKVA

Težak poraz Ane Konjuh!

20.10.2016 u 14:49

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Moskvi, nju je u četvrtfinalu za samo sat vremena sa 6:1, 6:1 svladala četvrta nositeljica, Ukrajinka Elina Svitolina.

Bio je to drugi međusobni dvoboj Konjuh i Svitoline, a Ukrajinka je uzvratila mladoj Dubrovčanki za poraz otprije dvije godine iz Istanbula.

Konjuh je protiv 15. igračice svijeta igrala previše nestrpljivo, pokušavala je prebrzo pogađati 'winner' o čemu svjedoči i veliki broj od 39 pogrešaka. S druge strane, Svitolina je napravila samo devet pogrešaka.

U prva tri gema Konjuh je osvojila samo jedan poen prije no što je napokon postala konkurentnija. Ipak, kod 0-3 je ponovno izgubila servis iako je imala 40:15 u tom gemu, da bi potom propustila i dvije 'break-lopte' u sljedećoj igri.

Slična se situacija ponovila i u drugom setu, Konjuh je dva puta izgubila servis pa je Svitolina povela sa 3-0 da bi potom Konjuh imala nove dvije 'break-lopte', ali niti njih nije iskoristila, kao niti svoju posljednju, petu priliku za oduzimanje servisa suparnici kod zaostatka 1:4.