POČINJE DOPING DRAMA

Zbog kreme za usne šampionki zabranjeno natjecati se!

19.10.2016 u 13:01

Bionic
Reading

Norveški skijaški savez objavio je kako je prošlogodišnja vladarica skijaškog trčanja Therese Johaug privremeno kažnjena s dva mjeseca zabrane nastupa zbog steroida klostebola pronađenog u tijelu, a prijeti joj trajna suspenzija do četiri godine...

Norveška 28-godišnja zlatna olimpijka pala je na nedavnom izvansezonskom doping testu 16. rujna. Bila je pozitivna na anabolički steroid klostebol, a stručnjaci upozoravaju da bi mogla zaraditi suspenziju do čak četiri godine, ako joj je pronađen u krvi.

Što je najbizarnije, Johaug je pala na doping test zahvaljujući kremi za usne koju je koristila kako bi liječila opekotine zadobivene na visinskim pripremama u Italiji. Liječnik reprezentacije Fredrik Bendiksen dao joj je dopuštenje da ju koristi i zbog toga dobio otkaz, a za Therese tek počinje prava drama.

Naime, ovog utorka Norveški skijaški savez objavio je kako je Johaug privremeno suspendirana na dva mjeseca i neće se u tom razdoblju smjeti natjecati niti dolaziti na reprezentativne treninge. No, to je tek početak, jer trajna presuda tek slijedi.

'Užasnuta sam štio sam se našla u situaciji koju smatram iznimno kompliciranom i nevjerojatnom. Iako sam svjesna da kao sportaš moram paziti na preparate koje koristim smatram kako je nepošteno optužiti me za doping', izjavila je nesretna Norvežanka na emocionalnoj press konferenciji.

U priopćenju stoji da će privremena suspenzija trajati do 16. prosinca pa će Johaug sigurno izgubiti nekoliko uvodnih utrka Svjetskog kupa. Savez naglašava kako Therese nije bez odgovornosti za pad na doping testu i sad je na Antidopinškoj agenciji da donese konačnu presudu. Ako će biti nemilosrdna kao prema Dinamovom veznjaku Arijanu Ademiju, Johaug se loše piše...