TEŠKA GODINA

Veliki udarac za ženski tenis; Serena: Jako mi je žao...

17.10.2016 u 09:51

Bionic
Reading

Američka teniska zvijezda Serena Williams odustala je od nastupa na WTA završnici u Singapuru jer se još uvijek oporavlja od ozljede ramena koja ju muči već neko vrijeme

WTA je objavio vijest od povlačenju Serene Williams sa završnice u Singapuru, koja počinje 23. listopada, na svom twitteru uz video snimku na kojoj tenisačica objašnjava svoju odluku. Ovo je druga godina zaredom da Serena Williams odustaje od finala sezone u Singapuru zbog ozljede.

'Bok svima u Singapuru. Stvarno mi je jako žao što nisam u stanju natjecati se ove godine. Ovo je bila zaista teška godina za mene jer sam se borila s ozljedom ramena. Moj liječnik inzistira da ostanem doma i da se liječim', kazala je Williams.

Osvajačica 22 Grand Slam naslova odustala je od nastupa i na dva turnira u Kini u rujnu nakon što je eliminirana u polufinalu na US Openu.

Taj je poraz okončao njezinu, 186 tjedana dugu, vladavinu na prvom mjestu WTA ljestvice koje je zauzela Njemica Angelique Kerber.

Williams je ove godine osvojila samo jedan Grand Slam naslov i to Wimbledon, a nakon toga su uslijedili problemi s ramenom koji su je zaustavili na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u trećem kolu.

Njenim odustajanjem od nastupa u Singapuru osmo mjesto koje vodi u Singapur zauzela je Britanka Johanna Konta, a Španjolka Carla Suárez Navarro i Ruskinja Svetlanu Kuznjecovu također imaju izgleda za nastup na završnici.