TENISKI 'BOMBARDERI'

Deset najboljih servera u povijesti, dva Hrvata na listi, jedan na samom vrhu!

14.10.2016 u 16:12

Bionic
Reading

Na najpopularnijem videoportalu pojavio se zanimljiv uradak čiji su autori izabrali deset najboljih servera u povijesti tenisa

Autori koji stvaraju 'Tennis Highlight' na YouTubeu redovito objavljuju svoj izbor TOP 10 iz svijeta tenisa, a ovoga puta su izabrali najbolje servere svih vremena. U ovom uglednom društvu našla su se i dva Hrvata.

Ovo je subjektivan dojam, njihovo mišljenje, ali Goran Ivanišević i Ivo Karlović su se i po nama zasluženo našli u ovome društvu. Idemo redom...

Deseti je Šveđanin Joachim Johansson, deveti Kanađanin Milos Raonic, osmi Nizozemac Richard Krajicek, sedmi Švicarac Roger Federer, šesti Amerikanac Andy Roddick, a peti još jedan predstavnik iz SAD-a, John Isner.

Autori ovog uratka na četvrtu poziciju su smjestili našeg Gorana Ivaniševića, koji drži rekord u asovima u jednoj sezoni (1477), ali i na mnogim velikim turnirima poput Wimbledona.

Na trećoj poziciji je, za mnoge iznenađenje, Pancho Gonzalez iz SAD-a, koji je igrao prije ere Opena i u puno težim uvjetima (reket, loptice), ali slovio je za igrača koji ne može izgubiti servis.

Na broju dva je američki velikan Pete Sampras, za kojeg se dobro zna kako je najbolje servirao u najtežim trenucima, a na prvom mjestu se zasluženo smjestio Ivo Karlović.

Div sa Šalate je rekorder po ukupnom broju as servisa na ATP-u, zatim Davis Cupa u jednom meču (78), postotku najviše osvojenih poena nakon prvog servisa... Na listi deset mečeva s najvećim brojem asova Karlović je na trećem (78), četvrtom (55), petom (53) i sedmom mjestu (51) u povijesti. Kada ne bismo ubrajali mitski meč između Isnera i Mahuta, koji je trajao tri dana u Wimbledonu 2010. godine, kada su postigli 113 (Isner) i 103 (Mahut) asova i odigrali ukupno 183 gema, Karlović bi držao prva tri i peto mjesto na ovoj listi... A ima tu još puno rekorda i uspjeha koje je Ivo ostvario servisom. Jasno je zašto je na samom vrhu.