NIJE PODOBAN

Kerum protiv dolaska srpskog borca u Split

24.11.2009 u 17:45

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum javno se usprotivio najavljenom gostovanju srpskog predstavnika Aleksandra Kristijana Golubovića na ulimate fight spektaklu borilačkih vještina koji je u Splitu zakazan za 28. studenoga ove godine te je pozvao hrvatsku policiju da mu se onemogući ulazak na teritorij Republike Hrvatske

Kerum u današnjem priopćenju ističe kako Golubović kao kontroverzna osoba i 'osoba koja iza sebe ima kriminalnu prošlost i sumnjive odnose s podzemljem ne može biti dobrodošla u Splitu i Republici Hrvatskoj, niti biti sportski uzor'.

'Ne ulazeći u razloge pozivanja Aleksandra Kristijana Golubovića kao sudionika, od strane organizatora, ovim putem želim iskazati i svoj stav da hrvatska policija svakako treba razmotriti, ako ne i zabraniti, ulazak zakonski nepodobnih osoba na teritorij Republike Hrvatske', ističe Kerum u priopćenju.

Priredbu borbi borilačkih vještina, zakazanu za 28. studenoga ove u velikoj dvorani Gripe u Splitu, organizira novoutemeljena organizacija Millenium Fighting Challlenge koja je proizišla iz istoimenog splitskog kluba, a u medijskim najavama za taj spektakl navodi se da bi se Golubović trebao boriti protiv mađarskog borca Alberta Sarkozyja.

Kristijana Golubovića se ubraja među vodeće pripadnike srpskog podzemlja koji je snagu stjecao vježbajući sklekove, trbušnjake i zgibove u srpskim i inozemnim kaznionicama. Golubovićem se bavi i dokumentarni film 'Vidimo se na čitulji' (osmrtnici) koji tematizira beogradsku mafiju i podzemlje iz devedesetih godina prošlog stoljeća.