KRAJ JEDNE ERE

Teniski vrh nakon 13 godina ostao bez istinskih velikana!

10.10.2016 u 13:45

Bionic
Reading

Na najnovijoj ATP ljestvici Rafael Nadal i Roger Federer ispali su iz kruga najbolje četvorice, što se po prvi put dogodilo još od 2003. godine...

Teniski vrh proživljava velike promjene. Nakon što su 13 godina bili neizostavni dio 'velike četvorke', Roger Federer i Rafael Nadal ispali su iz tog kruga te tako potvrdili kraj njihove ere vladavine tenisom.

Prema najnovijoj ATP ljestvici, Rafael Nadal nalazi se na petom mjestu, dok je Roger Federer koji zbog ozljede neće nastupati sve do siječnja pao na sedmo mjesto. S obzirom na razvoj situacije, 35-godišnji Švicarac te 30-godišnji Španjolac teško da će u budućnosti ponovo biti zajedno među najboljom četvoricom, a još teže je vjerovati da bi mogli skinuti Đokovića i Murrayja sa samog vrha.

Što se borbe za prvo mjesto na kraju sezone tiče, Murray je značajno smanjio svoj zaostatak za Đokovićem na manje od četiri tisuće bodova pa je na srpskom tenisaču da zaustavi taj trend ovaj tjedan u Šangaju ili bi mogao izgubiti još tisuću bodova u odnosu na ljutitog rivala i tako zakomplicirati završnicu godine.

Marin Čilić nalazi se na 11. mjestu ATP ljestvice, ali još uvijek nije bez izgleda plasirati se u krug osmorice najboljih koji će imati pravo nastupa na završnom turniru u Londonu. Ipak, puno mu je važnije osvojiti Davis Cup s Hrvatskom potkraj studenog u velikom finalnom okršaju protiv Argentine...