TENISKI SKANDAL

Šarapova će biti ljuta; evo što je izjavio njezin bivši dečko Dimitrov

06.10.2016 u 09:01

Bionic
Reading

Mariji Šarapovoj smanjena je suspenzija zbog uzimanja meldonija s dvije godine na 15 mjeseci, a o cijelom slučaju progovorila je ruska tenisačica, no i njezin bivši dečko Grigor Dimitrov

Podsjećamo, meldonij je došao na listu zabranjenih tvari od prvog dana 2016., ali je Ruskinja i dalje uzimala taj lijek i kasnije se pravdala da nije znala za promjene.

Prijetila joj je kazna od čak četiri godine zabrane igranja, dobila je dvije, ali se žalila Sportskom arbitražnom sudu koji joj je smanjio na 15 mjeseci.

'Dobila sam dvije godine suspenzije, ali ITF (Međunarodna teniska federacija) mi je htio dati četverogodišnju kaznu. Na saslušanju u Londonu pričala sam s ljudima koje su izabrali oni koji su bili protiv mene. Da li je to neutralna komisija? CAS je neutralan i smanjio mi je kaznu', izjavila je Šarapova kojoj suspenzija prestaje 26. travnja 2017.

Cijeli slučaj prokomentirao je bugarski tenisač Grigor Dimitrov koji je sa Šarapovom bio u vezi dvije godine, prekinuli su u srpnju 2015. godine.

'Mislim da joj tenis nedostaje, vratit će se motivirana', rekao je Dimitrov i zatim izjavio nešto što će naljutiti bivšu djevojku.

'Ako nešto učiniš, očito da će to imati posljedice. A tko god nešto učini, zaslužio je ono što dobije.'