SACILOTTO BIVŠI

Bivši trener NY Rangersa preuzima Medveščak

24.11.2009 u 09:57

Bionic
Reading

Premda je Medveščak nakon četiri poraza upisao dvije uzastopne pobjede, njihov trener Enio Sacilotto nije sačuvao poziciju. Klupska uprava odlučila ga je zamijeniti iskusnim 60-godišnjim Amerikancem

Sacilottovo vrijeme je isteklo nakon serije poraza, uprava je samo čekala kvalitetnog nasljednika. Kada se na radaru pojavio Ted Sator Sacilottu je ponuđeno mjesto u omladinskom pogonu, a u Domu sportova počinje nova era.

'Momčad će se sada uozbiljiti, Sator je viša trenerska kategorija. Mnogi inozemni stručnjaci nam kažu da imamo bolju momčad nego to rezultati pokazuju, izgubili smo neke utakmice koje smo morali dobiti', rekao je za Vjesnik predsjednik kluba Damir Gojanović.

Sator je sredinom osamdesetih dvije godine sjedio na klupi NY Rangersa, nakon četiri godine u NHL-u bio je pomoćnik reprezentacije SAD-a, a ostavio je i dubok trag u europskom hokeju. Borio se za naslove u Švedskoj i Finskoj, odveo Sloveniju u elitnu diviziju, a trenutačno je i izbornik Madžarske.

Osim novog trenera, koji je navodno već krenuo prema Zagrebu, Medveščak je doveo i krilnog napadača. U popodnevnim satima utorka službeno će biti predstavljen Jeff Heerema, od kojega se očekuju naslovne uloge, a do kraja tjedna vjerojatno će biti otkazano jednom strancu iz aktualne napadačke linije.