DRUŽENJE U MONACU

Blanka odbila Boltov poziv na tulum

23.11.2009 u 13:24

Bionic
Reading

Premda joj je promakla kruna za najbolju svjetsku atletičarku u 2009, Blanka Vlašić u Monte Carlu dobro se zabavila. Protokol je ostavio nešto slobodnog vremena i Blanka ga je provela u društvu Usaina Bolta, Sanye Richards i tenisačice Dinare Safine

Richards je dobila više glasova i Blanki pred nosom uzela naslov atletičarke godine, no između naše i američke zvijezde nije bilo zle krvi. Dapače, Richards je najavila dolazak na Kontinentalni kup u Split, na što joj je Blanka, prenosi reporter Jutarnjeg lista, ponudila smještaj u svom stanu.

Vlašić se družila i s muškim laureatom Usainom Boltom, a Jamajčanin i Amerikanka, osim vrijednih priznanja, imaju još jednu zajedničku uspomenu iz Monte Carla. Oboje su dobili odbijenice vitke Splićanke za svoje najavljene zabave.

Pristojne, jer Blanka ima više nego dobar razlog za odustajanje od skupih partyja. Oba događaja su u jeku priprema za dvoransku sezonu i putovanja u to vrijeme nisu bila opcija.

'Blanka ne može doći i ja je razumijem. Ne bi imalo smisla da je nagovaram', rekao je Bolt i dodavši da će o njegovom nastupu u Splitu odlučiti menadžer.

'Još je ljut zbog ispadanja Irske sa SP-a, ali odluku ćemo donijeti na vrijeme', prenosi JL Boltove riječi.

Blanka je i stala pred novinare i otkrila razliku između nastupa u ovoj i protekloj godini.

'U 2009. sam odlučila puno više uživati u nastupima. Više se zabavljati. Prije finala SP-a u Berlinu noć sam provela plačući zbog pritiska, no još uvijek itekako uživam u ovome što radim.'

Nije iznenadio ni njezin popis najdražih skakališta.

'Nigdje nije kao doma. Na zadnjem mitingu u Splitu je bilo 12.000 ljudi, bilo je upravo nevjerojatno. U Zagrebu je također uvijek izuzetno, ali i svugdje gdje dođem osjećam pozitivnu energiju iz mase, svi uvijek žele da dobro skočim.'

Za 2010. si je zaželjela povećanje prosjeka najviših skokova, a glavni ciljevi su joj nastupi na dvoranskom SP-u i Europskoj smotri na otvorenom.