IZBORNIK POTVRDIO

Ivo Karlović u društvu obitelji donio odluku: Igrat će za Hrvatsku!

26.09.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Tenisaču Ivi Karloviću nekoliko dana trebalo je da u rodnom Zagrebu, u krugu obitelji, donese odluku vraća li se u hrvatsku reprezentaciju za finale Davis Cupa koji je na rasporedu u Hrvatskoj od 25. do 27. studenoga ili ne. Već tijekom vikenda je donio odluku koju je prvo javio hrvatskom izborniku Željku Krajanu

Nakon što je nova teška ozljeda udaljila 19-godišnjeg Bornu Ćorića od nastupa u finalu izbornik Željko Krajan najavio je kako će uputiti poziv Karloviću - Divu sa Šalate.

Kako je tportal.hr u subotu pisao, Karlović je u telefonskom razgovoru s izbornikom tijekom petka kazao da je spreman na razgovor te je tako ostvario vrata otvorena. Razgovor su obavili tijekom vikenda i samo se čekala konačna potvrda iako su ljudi bliski Karloviću potvrdili da je - pristao.

Iznenadna prilika da opet zaigra u Davis Cup reprezentaciji Hrvatske u krcatoj zagrebačkoj Areni očito je prevagnula i, kako doznajemo Karlović je tijekom vikenda u društvu supruge Alsi, Amerikanke podrijetlom s Jamajke, te uže obitelji odlučio kako će pomoći suigračima u finalu. Navodno je imao i neke svoje uvjete (želi igrati samo singl)...

'Mogu najaviti da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju', kazao je Krajan nakon sastanka predstavnika Hrvatskog teniskog saveza s gradonačelnikom Milanom Bandićem i suradnicima.

'To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20, 30 posto jači. Uz Bornu Ćorića, koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti', rekao je zadovoljni izbornik.

Zanimljivo je da je Karlović posljednji nastup u Davis Cupu imao baš protiv Argentine, u četvrtfinalu 2012. godine odigranom u Buenos Airesu, u kojem su domaćini slavili 4-1. Karlović je u tom dvoboju odigranom na zemljanoj podlozi glatko izgubio od Juana Martina del Potra, a potom udružio snage s Marinom Čilićem u paru i tek u petom setu izgubio od kombinacije Nalbandian - Schwank. Odluku o povratku donio je nakon razgovora s izbornikom.

'Nije se želio gurati, ni s čime nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete', zaključio je izbornik koji u zagrebačkoj Areni priželjkuje sličnu atmosferu kakva je stvorena na polufinalnom dvoboju s Francuzima u Zadru.

'Ni tamo nismo znali što očekivati. Priželjkivali smo navijanje, velik odaziv i dobili smo ga. Prvi put se to dogodilo otkad sam ja uz reprezentaciju. Nadam se da se to može dogoditi i u Zagrebu jer nam to treba.'

Nema sumnje da će najvišem tenisaču među profesionalcima (211 cm!) nastup u rodnom Zagrebu u krcatoj Areni, kako god završi, ostati u lijepoj uspomeni. Bolji oproštaj od Davis Cup reprezentacije Hrvatske, nakon nekoliko loših epizoda i teških riječi, sportaš u 38. godini života ne bi mogao poželjeti.

Finalni okršaj hrvatskih i argentinskih reprezentativaca bit će prvi teniski meč koji će biti odigran u Areni Zagreb, a procjena je da će na raspolaganju biti kapacitet gledališta od 15.000 mjesta. Informacije o cijenama ulaznica i početku prodaje zasada još nisu poznate.

Dodajmo još kako će Borna Ćorić u utorak biti podvrgnut operativnom zahvatu na desnom koljenu, nakon kojeg je predviđeno vrijeme oporavka između četiri i osam tjedana, što njegove izglede za nastup u finalnom okršaju čini minimalnima.

'Još ga uvijek nismo prekrižili, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći zaigrati i dati svoj doprinos', rekao je Krajan.