JUDO GRAND PRIX

Zlatno odličje za Barbaru Matić

24.09.2016 u 19:28

Bionic
Reading

Osam hrvatskih judoka je izašlo na tatami Doma sportova u subotu, drugog dana IJF Judo Grand Prix Zagreb 2016, a najveći uspjeh upisala je Barbara Matić (do 70 kg), osvojivši zlatnu medalju

Hrvatska olimpijka je u 1. kolu bila slobodna, potom je na iskustvo (0-2 u kaznama) dobila Austrijanku Polleres, a u polufinalu slavila protiv Šveđanke Bernholm wazarijem.

'Bernholm je neugodna. Ljevakinja je i ima duboki gard. Došla je iz kategorije do 63 kg pa joj možda još nedostaje snage, ali ako nastavi ovako raditi bit će jako neugodna,' kazala je Matić nakon pobjede.

U finalu se borila protiv Poljakinje Klys, suparnice s kojom se dobro poznaje i protiv koje je uvijek neizvjesno. Matić je u finalu pokazala koliko je kvalitetna judašica. Kontrolirala je borbu praktički od početka do kraja i sa 0-1 u kaznama uzela veliko zlato u Zagrebu.

'Kao što sam rekla i prije finala, Klys je vrlo neugodna protivnica. Bila je to neizvjesna borba do kraja u kojoj mi je pomogla i pomoć ispunjene dvorane,' kazala je nakon pobjede Barbara Matić koju je s tribina bodrio i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Drugi hrvatski judaši i judašice, koji su nastupili u subotu, svoje nastupe će najvjerojatnije htjeti što prije zaboraviti. Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg) je izgubila od Španjolke Lopez Aguilera

'Izgorila sam u prevelikoj želji da se pokažem pred domaćom publikom,' prokomentirala je svoj nastup Marijana.

Jedinu pobjedu od ostalih Hrvata upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), protiv Kanađanina Brianda (kazne 0-1). U idućem kolu je izgubio od Čeha Musila.

Više uspjeha nisu imali Stjepo Roko (do 73 kg), Denis Bečić (do 73 kg), Ivan Ćaleta (do 81 kg), Buga Kovač (do 63 kg) i Ana Kokeza (do 63 kg).

Natjecanje se nastavlja u nedjelju. Eliminacije u dvorani 2 Doma sportova počinju u 11 sati, a finalni blok je na rasporedu od 17 sati.