SRBIN SVE OTKRIO

Đokovića je to strašno pogodilo; najviše u karijeri!

23.09.2016 u 10:17

Bionic
Reading

Najbolji igrač svijeta Novak Đoković otkrio je kako se prije više od šest godina gotovo ostavio profesionalnog igranja tenisa

Srpski tenisač odgovarao je na pitanja portala Tennismash te se dotaknuo najtežeg trenutka karijere. Bilo je to 2010. kada je u četvrtfinalu Roland Garrosa izgubio od Jürgena Melzera iako je protiv Austrijanca imao 2:0 u setovima i prednost u trećem 2:0 u gemovima.

'Prvi put u životu zapitao sam se trebam li više igrati tenis. To je bio prijelomni trenutak moje karijere', priznao je Đoković.

Srećom, nije se ostavio tenisa pa je poslije toga osvojio još 11 grand slamova (ukupno ih ima 12). Što se tiče najdražih trenutaka srpski tenisač tu je istaknuo:

'Osvajanje Davis Cupa sa Srbijom 2010., naslovi u Wimbledonu 2011. i 2014., te najduže finale protiv Nadala u Melbourneu 2012.'

Đoković je ove godine došao do jedinog grand slama koji mu je nedostajao, Roland Garrosa, no poslije toga sezona mu nije išla po planu. Na Olimpijskim igrama u Riju se nije dugo zadržao, a nije obranio ni naslove u Wimbledonu i US Openu.

Inače, ovih dana srpski tenisač boravio je u Milanu gdje je u Assago Forumu pred deset tisuća gledatelja svladao Rafaela Nadala 6:4, 6:4, a gledatelji su mogli uživati u pravim majstorijama obojice tenisača, ali i u komičnim situacijama što možete vidjeti u dolje priloženim videima. Meč je bio humanitarnog karaktera za Đokovićevu zakladu koja se brine za djecu od tri do pet godina.