ZAVRŠILE PARAOLIMPIJSKE IGRE

Fotografije koje će vas nadahnuti: Dokaz da je i nemoguće - moguće

19.09.2016 u 10:32

  • +20

Sportaši na Paraolimpijskim igrama u Riju

Izvor: Reuters / Autor: Montaža: REUTERS/Jason Cairnduff // REUTERS/Carlos Garcia

Bionic
Reading

Nakon što su i službeno zatvorene paraolimpijske igre u Rio de Janeiru neke od fotografija sportaša, koji usprkos velikom fizičkom hendikepu koji neki imaju, daju sve od sebe na sportskim borilištima, obišle su svijet. Fotografije koje će svakoga nadahnuti kako je nemoguće - moguće. Fotografije koje su mnogima postali inspiracija 'kako nikada ne treba odustati'...

VELIKI DOČEK UZ FONTANE

Allianz, ponosni sponzor Hrvatskog paraolimpijskog odbora, organizator je velikog dočeka hrvatskih paraolimpijaca koji će se održati u srijedu 21. rujna, uz zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, s početkom u 17:30 sati. Uz bogat glazbeni program Vatre, Detoura i DJ-a dobra zabava je zajamčena.

Nakon 12 dana natjecanja na paraolimpijskim igrama, na kojima je nastupilo više od 4,000 sportaša iz 159 zemalja svijeta, najuspješniji su bili Kinezi sa čak 239 osvojenih medalja pri čemu su osvojili 107 zlata, 81 srebro i 51 broncu.

Podsjetimo, Hrvatsku je predstavljalo 19 sportaša koji se kući vraćaju s pet medalja - po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom.

Fotografije paraolimpijaca, od kojih neki plivači primjerice nemaju obje ruke ili noge, pravo su nadahnuće svima koji se bave sportom.