RASTANAK

To je u Riju bio rukometni debakl; legende nisu izdržale

03.09.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Švedska rukometna reprezentacija ostala je bez izbornika i u potrazi je za novim ljudima koji bi vratili jedan od najtrofejnijih nacionalnih sastava svih vremena na pobjedničku stazu

Šveđani su bili četiri puta svjetski prvaci i isto toliko puta na krovu Europe, a s Olimpijskih igara imaju čak četiri srebra. I upravo ih muče ta druga mjesta.

Posljednje olimpijsko srebro je stiglo na Igrama u Londonu 2012., a Šveđani su u Rio stigli s pritajenim ambicijama kako bi mogli biti ugodno iznenađenje te se uplesti u borbu za postolje. No dogodio se debakl, ova skandinavska reprezentacija nije prošla ni u četvrtfinale, bila je zadnja u skupini.

Šveđane je dosta dugo vodio tandem Staffan Olsson i Ola Lingdgren, dva legendarna rukometaša s kojima je njihova zemlja, dok su oni igrali, postala rukometna sila, no kao izbornici nisu ponovili takve uspjehe.

Više nisu izdržali, nakon Rija su otišli, a novo ime koje bi trebalo preuzeti izborničku funkciju se ne nazire, taj posao odbio je i Ljubomir Vranješ.