REAKCIJE OSUDE I ISPRIKA

Najružniji trenutak kadetskog EP-a u rukometu u Hrvatskoj

31.08.2016 u 20:03

Bionic
Reading

Na nedavno završenom Europskom prvenstvu za kadete u rukometu (Koprivnica) najružniji incident se dogodio za vrijeme utakmice između Hrvatske i Srbije (35:29), a sada je stigla i isprika glavnog krivca

Sudar između Hrvatske i Srbije odlučivao je o tome koja će reprezentacija otići u borbu za medalje. Naši rukometaši su bili uspješniji, a kod suparnika je u jednom trenutku zavladala prevelika nervoza.

Tehnički direktor reprezentacije Srbije Vladica Spasojević udario je i držao za vrat 18-godišnjeg Uroša Pavlovića, a uz to ga je i snažno odgurnuo prema klupi.

Zbog svojeg neprimjerenog čina koji su uhvatile kamere (na videu na 1:08.08), a primijetili i suci, dobio je žuti karton, ali i reakcije osude sa svih strana.

Prošla su dva tjedna, a Spasojević se odlučio javno ispričati preko portala blic.rs

'Uroš je napravio pogrešku kod izmjene. U ovoj situaciji je već bio isključen i rekao sam mu neka ode na kraj klupe kako bi se smirio. U sljedećoj akciji sam je ušao na teren iako to nije smio. Pozvao sam ga dok to nije primijetio delegat. Kada je dolazio na klupu, ja sam ga uhvatio za vrat i odgurnuo da delegat ne bi vidio što je napravio. Moja reakcija nije bila primjerena i ne mogu je opravdati. Nije mi bila namjera povrijediti igrača. Nije mi zamjerio, kao ni njegovi roditelji', rekao je Spasojević te naglasio:

'Nisam huligan, zaista. Četrdeset godina sam u rukometu, ne bih nikada nikoga udario. Ne opravdavam svoj potez, samo ne bih ni da se preuveličava jer je to bio jedan emotivni naboj. Pogriješio sam...'

Dodajmo kako je na kadetskom prvenstvu Srbija ostala bez polufinala i medalje, dok je Hrvatska osvojila srebro (poraz u finalu od Francuza 40:38).