ASAFA POWELL NA HANŽEKU

Bivši svjetski rekorder u Zagrebu napada rekord Usaina Bolta

31.08.2016 u 15:23

Bionic
Reading

Jamajčanin Asafa Powell, jedan od najbrži ljudi na planeti, treću godinu zaredom predvodit će startnu listu trkača na 100 metara na Hanžekovićevom memorijalu koji se u utorak 6. rujna održava u Zagrebu

Svjetski rekorder Asafa Powell na ‘Hanžek‘ dolazi s olimpijskim zlatom u štafeti 4x100 metara iz Rio de Janeira i uvjerljivom pobjedom (9.96) na mitingu Dijamantne lige u Lausannei. Zato ni ove godine neće moći izbjeći pitanje o rekordu mitinga kojeg s 9.85 drži najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt. Prošle godine je Powell pobijedio u Zagrebu s 9.96, a ovogodišnji najbolji rezultat mu je 9.92.

Podsjetimo, Asafa Powell svjetski rekord na 100 metara postavio je 14. lipnja 2005. kada je istrčao 9.77. Kasnije je njegov rekord oborio upravo Usain Bolt uz dodatak kako je Powellovo najbolje vrijeme ikad 9.72 što je peti najbolji rezultat svih vremena.

Takva zvijezda se ne propušta i nema sumnje kako će na stadionu Mladosti tražiti ulaznica više. Podsjetimo kako je za oba dana natjecanja, na 2. Memorijal Ivana Ivančića u bacanju kugle pokraj fontana (5. rujna, 18:30 sati) te na 66. Hanžekovićev memorijal na stadionu Mladosti (6. rujna u 18 sati), ulaz je slobodan. Više informacija o besplatnim ulaznicama pronađite OVDJE

Na startnoj listi su još i Mike Rodgers koji ove godine ima rezultat 9.97, odlični Britanci Adam Gemili, Chijindu Ujah i Joel Fearon, svi s najboljim rezultatima ispod 10 sekundi, ali i afrički prvak Ben Meite.

Startna lista – 100 metara

Jarrion LAWSON USA
Julian REUS GER
Joel FEARON GBR
Ben MEITE CIV
Mike RODGERS USA
Adam GEMILI GBR
Asafa POWELL JAM
Chijindu UJAH GBR