ŠTETNO LJEPILO

Sprema se nova promjena u svijetu rukometa

24.08.2016 u 18:56

Bionic
Reading

Međunarodna rukometna federacija (IHF) odlučila je zabraniti upotrebu posebnog ljepila koje se nanosilo na loptu

O tome se govorilo i prošle godine, a izgleda kako su čelnici IHF-a donijeli konačnu odluku jer već dulje vrijeme testiraju loptu nad kojom će rukometaši imati jednaku kontrolu kao i s onom na koju je stavljeno posebno ljepilo.

Priliku da proizvede takvu vrstu lopte dobila je kompanija Molten koja je u testiranje i razvoj proizvoda uložila više od milijun dolara. Prema posljednjim informacijama, lopta bi trebala biti gotova najkasnije do kraja 2017. godine.

IHF se odlučio na ovakvu promjenu jer je ljepilo nezdravo za igrače, njime se uništava parket, kao i lopta što su dodatni troškovi. Zatim, kako piše Balkan Handball, boja lopte karakteristična za pojedina prvenstva vidljiva je samo u prvim minutama utakmice dok se ne prekrije ljepilom, a isto tako neki roditelji ne dozvoljavaju djeci rukomet baš zbog upotrebe tog posebnog ljepila.

Na Kongresu IHF-a 2017. očekuje se da se predstavi nova lopta, a zatim i zabrani korištenje ljepila, a to bi pravilo postalo obvezno na svim razinama natjecanja diljem svijeta.