POPIS ZA SP

Červar izostavio Džombu, Vukovića, Vukića, Bičanića...

30.12.2008 u 15:32

Bionic
Reading

Završetkom posljednjeg treninga reprezentacije u ovoj godini, izbornik Lino Červar objavio je u utorak popis sedmero igrača koji su stavljeni 'na čekanje'

Drugi dio priprema, koji počinje već 2. siječnja u Splitu, Červar će započeti bez vratara Vjenceslava Somića i Mate Šunjića, krila Mirze Džombe i Ljube Vukića, pivota Zvonimira Kapulara te vanjskih igrača Damira Bičanića i Drage Vukovića.

'Moram napomenuti da niti jedan igrač nije otpao zato što je loš rukometaš, naporotiv. Sve su to odlični igrači, ali stručni stožer je nakon duge analize došao do zaključka da su oni prekobrojni. No, s obzirom da smo mi svi jedan tim, da svih 28 sudjeluje u ovom projektu, ovi igrači imaju zadatak samostalno trenirati kako bi bili spremni u svakom trenutku priključiti se reprezentaciji i zaigrati', kazao je Červar.

Igrači su dobili slobodno do 2. siječnja, kada će se u 12,30 sati okupiti u splitskom hotelu Lav Le Meridien i započeti završni dio priprema za Svjetsko prvenstvo. Prvi susret Hrvatska igra 16. siječnja u Splitu protiv Južne Koreje.

To znači da će se na početak priprema javiti:
Alilović, Losert, Pešić (golmani), Vori, Anušić (pivoti), Šprem, Ćupić, Horvat, Zrnić, Hrvatin, Ninčević (krila), Metličić, Lacković, Buntić, T. Valčić, Špoljarić, Gojun, Kopljar (vanjski igrači), Balić, Duvnjak, J.Valčić (srednji vanjski)