U POLUFINALU NA DIMITROVA

Čilić u polufinalu nakon predaje Ćorića

19.08.2016 u 22:03

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira iz 'masters serije' u Cincinnatiju nakon što mu je drugi hrvatski igrač Borna Ćorić predao četvrtfinalni susret zbog ozljede koljena po završetku prvog seta kojega je Čilić dobio sa 6:2 za 27 minuta.

Bio je ovo drugi međusobni ogled Čilića Ćorića i druga pobjeda starijeg Čilića, lani u 2. kolu Šangaja bilo je 6:1, 6:2.

Čilić je nastavio s odličnim serviranjem u Cincinnatiju, protiv Ćorića je osvojio 91 posto poena nakon što bi ubacio prvi, a 75 posto nakon ubačenog drugog servira, te nije ponudio nikakvu šansu Ćoriću za 'break'.

S druge strane, u sva četiri Ćorićeva servis-gema bilo je neizvjesno, a Čilić je uspio ostariti i dva 'breaka', prvog za 2:0, a drugog za 6:2 nakon kojega je Ćorić i predao.

Čilić je tako izborio svoj prvi plasman u polufinale nekog turnira iz serije 'masters 1000', a suparnik će mu biti Bugarin Grigor Dimitrov. Čilić i Dimitrov dosada su igrali tri puta, a omjer pobjeda je 2-1 u Čilićevu korist. Posljednji dvoboj odigrali su prije manje od dva tjedna u 1. kolu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru kada je Čilić uvjerljivo slavio sa 6:1, 6:4.