JANA TREK 2016.

Trekeri ovu subotu utrkuju se po Žumberku i Samoborskom gorju

17.08.2016 u 20:32

Bionic
Reading

U subotu 20. kolovoza održat će se šesti po redu Jaskanski Vinski treking pod nazivom Jana Trek 2016. Utrka je dio natjecanja Treking lige

Tristotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske, te iz Slovenije i Bosne i Hercegovine nastupit će u tri različite kategorije trekinga: 15km, 25km i 42km. Start utrke je u 10 sati u Vinskoj kući Jana u selu Prodindol, gdje će biti i cilj.

Utrka će se odvijati po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Žumberku i Samoborskom gorju

Ovakav oblik natjecanja zadnjih nekoliko godina postao jako popularan te okuplja veliki broj zaljubljenika koji se uz sport i lijepu prirodu, žele upoznati sa ugostiteljskom i turističkom ponudom kraja u kojem se natječu.

'Ova utrka služi kao dobra promocija sportsko-turističke ponude našeg kraja, te veći broj natjecatelja u naš grad dolazi već u petak i planira se zadržati cijeli vikend. Naša želja je da svi natjecatelji uz sportsko nadmetanje, uvijek sa ovakve utrke nose lijepa sjećanja i budu vrlo dobro upoznati sa krajem gdje se utrka održava. U sklopu ovog događanja jaskanski vinari će imati priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu', rekao je za tportal Mladen Bundišćak iz Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme, organizatora utrke.